Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ŠOKOVI
Povratak na članak

Uoči same inauguracije, Čile se zatresao na 7,2 stupnja

Kako je javio CNN, epicentar je bio oko 152 kilometra jugozapadno od Santiaga i oko 145 kilometara od Valparaisa gdje se održavala inauguracija. Čileanska mornarica izdala je upozorenje za tsunami.

Komentari 3

JE
JesuisAmelie
18:00 11.03.2010.

A siroti ljudi... Zamisli živjet već 12 dana s konstantnim podrhtavanjem tla pod nogama... Znam da se čovjek na sve navikne, ali mislim da to nije jedna od tih stvari.. Konstantno misliti hoće li se baš u tom trenutku zemlja rastvoriti ili hoće li ti pasti nešto na glavu... Užas...

VL
MI
milic
20:34 11.03.2010.

Sjeverni i juzni polovi se priblizavaju jedan drugome i dolazi do veceg promjera ekvatora, zbog sve veci pojava potresa zemljina kora se lako pomjera u nepravilnim podrucjima zbog vakumske sile koja je stvorena od ljudskog faktora. Fosila goriva koja se koriste iz zemljine kore a to su ugalj nafta plin uran treset i to se sve spaljuje i stvara se golema toplina pomocu koje se izlijeva u svemir \"sila teza\" te nastaje nenormalno ponasanje planetarnog zemljine obujmene slozenosti. Sa obadvije strane ekvatora od ekvatorske nule pa sve do 40 stupnjevite zemljine povrsine u spirali dolazi do krhotine unutar zemljine kore, i ubuduce se moze dogoditi da se pojavi otvorena pukotina na euroazijskoj ploci od Lissabono ili Madrida kroz balkanski i azijski prostor sve do Japana. U pukotine ce se mozda ulijevati morska voda i nestajat ce mnogi gradovi i ogromne stete ce nanijeti nuklearke.

VL
1L
10 lipa
07:32 12.03.2010.

2005. - Potres u Kašmiru u kojem je poginulo 90 000 a ozlijeđeno 110 000 ljudi. 2004. - Potres u Indijskom oceanu jedan od najjačih potresa ikad zabilježenih s jačinom od 9 stupnjeva po Richteru s epicentrom na obali Indonezijskogg otoka Sumatre koji je pokrenuo velik cunami koji je odnio 300 000 života. 1976. - Potres Tangshan, najdestruktivniji potres modernih vremena, procjenjuje se da je u njemu stradalo oko 245 000 ljudi. 1556. - Potres Shaanxi, najsmrtonosniji potres u povijesti čovječanstva za koji se procjenjuje da je odnio 830 000 ljudskih života u Kini. 2012-Sve otišlo u pm...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.