Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojislav Koštunica

Unijeti odredbu kojom se definira položaj Kosova unutar Srbije

Vojislav Koštunica
Foto VL
22.12.2012.
u 22:54

Vojislav Koštunica izjavio je danas kako se dogovorio s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da se u platformu o Kosovu unese odredba kojom bi se "definirao ustavno-pravni položaj Kosova, kao pokrajine unutar Srbije.

Predsjednik Demokratske stranke Srbije, Vojislav Koštunica izjavio je danas kako se dogovorio s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da se u platformu o Kosovu unese odredba kojom bi se \"definirao ustavno-pravni položaj Kosova, kao pokrajine unutar Srbije\", javljaju mediji u Srbiji. Koštunica je, tvrdi, o tome razgovarao s Nikolićem nakon njihovog službenog sastanka o platformi i dogovoro da se unese odredba da \"Skupština Srbije treba donijeti zakon o suštinskoj autonimiji Kosova i Metohije\".

- U tom slučaju za Demokratsku stranku Srbije bi bilo prihvatljivo da podržimo usvajanje platforme u Skupštini Srbije - rekao je Koštunica za Radio-televiziju Srbije. Mediji u Srbiji podsjećaju kako je Koštunica nakon sastanka s Nikolićem rekao novinarima kako mu \"nije jasno da li bi Srbi predloženu autonomiju imali u okviru Kosova kao srpske pokrajine ili kao neovisne države\".

Mediji u Srbiji inače predstavljaju Koštunicu kao političara koji nema puno dodirnih točaka sa stvarnošću koji je uvijek iza događaja i u političkim karikaturama, koje su vrlo česte u srpskim tiskanim medijima, uvijek je prikazan kao zbunjen i bunovan čovjek koji se tek probudio i okružen mačkama jer je poznat kao ljubitelj ovih četveronožaca i u domu ih ima, kažu, desetak.

Komentara 5

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:57 23.12.2012.

Postoji li kakva logicna politika u Srbiji? Mislim, tamo se kuju nekakvi planovi o ulasku u EU, zatim udruzenju sa Rusijom, pa otvaranje ruskih vojnih baza, pa trgovinska unija sa Kinom, pa Kosovo kao autonomna jedinica (sad moze a prije jok), pa Vojvodina u cjelini Srbija a moze malo i labavije,....imate li vi kakvu politiku ili samo fantazirate? Sto je cilj,..pa predstavite se jednom da i mi susjedi znamo sto imamo u susjedstvu,...to je politika mira.

GR
grgazlatoper21
07:29 23.12.2012.

mislim da bi u svoj ustav trebali ugraditi i ustavno pravni položaj USA ,u okviru Srbije dakako...a možda da razmisle i o Kini ili pak Rusiji...

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:10 23.12.2012.

Kako stvari izgledaju, Kostunica i Nikolic prave podlogu za neki novi rat, a Dacic smiruje i govori Kosovo je "tamo daleko,...." Ova politika Nikolica i kostunice nije ni po cemu dobra za Hrvatsku i ostale susjede Srbije jer ce Srbija morati odrzavati svoju vojsku godinama i godinama ako doista ima namjeru ponovo okupitati Kosovo. Mi nazalost nemamo izbora i moramo to pratiti dok je god RS u BiH na korak do Zagreba, Dubrovnika, Sl.Broda,.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije