Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lansiraju satelit

Unatoč dogovoru Sjeverna Koreja planira lansiranje raketa

Angara 1
RIA Novosti
18.03.2012.
u 13:26

SAD je osudio lansiranje raketa dalekog dometa koje bi se trebalo održati u čast obljetnice rođenja Kim il-sunga

Sjeverna Koreja će, kako bi obilježila stotu godišnjicu rođenja Kim il-sung-a, lansirati uz pomoć rakete satelit, što se ne sviđa Kini jednako kao i SAD-u, piše Reuters.

Politički analitičari tvrde da se time krši rezulucija UN-a te kako se Sjeverna Koreja pokušava potvrditi legitimitet mladog vladara Kim Jong-un-a, unuka Kim il-sung-a.

- Razvoj svemirskog programa je pravo svake suverene države - piše sjevernokorejska novinska agencija (KCNA).

SAD, koji se prošli mjesec dogovorio sa Sjevernom Korejom kako će je opskrbiti hranom u zamjenu za njezino zaustavljanje nuklearnog programa, tvrdi kako je lansiranje rakete jednako lansiranju balističkih projektila dalekog dometa što, nikako nije prihvatljivo.

Sjeverna Koreja pozvala je strane promatrače i novinare da prisustvuju lansiranju projektila, koje bi se trebalo dogoditi između 12. i 16. travnja.

Komentara 9

AA
aabbcc
15:13 18.03.2012.

Sjeverna Koreja pozvala je strane promatrače i novinare da prisustvuju lansiranju projektila, ________ i neka novinari ponesu malo hrane da ne bud gladni od rize, pored americkog krumpira !

MC
Marsijan@c
16:36 18.03.2012.

Ako moze Izrael imati interkontinentalne rakete ( sto ce im ? ) zasto ne i SJ. Koreja a i sve druge zemlje svijeta.

CA
campa
13:54 18.03.2012.

Da li je samo pitanje vremena kada će se zaprijetiti intervencijom zbog samovoljnog istražiuvanja atomske energije i opasnosti od izrade atomske bombe.Sudeći prema događajima u Iraku mogučnost postoji ili je Irak drugačije opasan..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije