Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije postignut mir

UN zbog eskaliranog nasilja okončao promatračku misiju u Siriji

Sirija
Reuters/ PIXSELL
16.06.2012.
u 15:27

Odluci su u protekla dva dana prethodila granatiranja Homsa, Damaska i Doume u kojoj je poginulo sedam ljudi. Još 18 ih je izgubilo živote u drugim krajevima zemlje.

Čelnik UN-ove Misije za stabilizaciju u Siriji (UNSMIS) potvrdio je u subotu da je ona zbog porasta nasilja okončana, piše BBC.

Norveški general Robert Mood izjavio je da je misija prekinuta zbog nedostatka volje sirijske vlade i opozicije za uspostavom mira, ali i zbog ugroženosti života nenaoružanih UN-ovih promatrača. Odluci su u protekla dva dana prethodila granatiranja Homsa, Damaska i Doume u kojoj je poginulo sedam ljudi. Još 18 ih je izgubilo živote u drugim krajevima zemlje.

Pripadnici mirovnih snaga koje čini 289 vojnih promatrača i 112 civilnih službenika poslani su u Siriju u okviru mirovnog plana kojeg je iznio Kofi Annan. Iako su Sirijci u načelu prihvatili Annanov mirovni pokušaj, general Mood ističe kako nijedna strana nije pokazala volju za obustavom vatre.

 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Becarina
Becarina
17:28 16.06.2012.

Stvorili malo vremena te omogucili da se opozicija naoruza i sad na cekanje.

TO
Toni50
17:51 16.06.2012.

Hrabri UNO koji nikada nesmije ni da pita ni da prismrdi blizu kada Izrel - tamani neprijateljsku dijecu.. Sada čitamo naslov UN zbog eskaliranog nasilja i terora oporbe okončao brže bolje o dobre volje promatračku misiju u Siriji ........................

M1
Mozart 1000
15:47 16.06.2012.

Postovani VL Koga ste ovo vi citirali? Odakle vam ovo sto ste napisali ? Vi nemate svog novinara u Siriji. Po obicaju kazete da ste ovaj ili onaj clanak prenuli iz BBC ili Reutera itd. To je dobra praksa. Ali koga ste ovaj put citirali? Ja cu vam reci gospodo nikoga. Zato jer BBC i Reuter ovaj put izvjestavaju potpuno drugacije nego sto ste vi napisali. Isao sam na Reuter i BBC sto moze svatko napraviti u danasnjem vremenu interneta. Nasao sam da UN optuzuju za eskalaciju sukoba sirijske vlasti i teroriste. Rusi su na svu muku doveli UN - teroristima oni ne odgovaraju oni zelu NATO Kofi Annan je bio iza ovog plana ...UKUSA + Saudijska Arabija zelu da ova misija propane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije