Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat neizbježan

UN-ovi promatrači pod paljbom Assadovih snaga

ban ki moon, kofi annan
Reuters/PIXSELL
08.06.2012.
u 08:41

Promatrači su pokušavali istražiti informacije o ubojstvu najmanje 78 ljudi u sunitskom selu Mazraat al-Qubeir. Među ubijenima je navodno oko 40 žena i djece.

UN-ovi promatrači našli su se pod paljbom sirijskih snaga dok su pokušavali istražiti navode o još jednom masovnom ubojstvu u toj zemlji. Snage lojalne sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu navodno su ubile najmanje 78 osoba, a UN-ovi promatrači jučer su pokušali istražiti još uvijek nepotvrđene informacije.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon masovna je ubojstva nazvao "neizrecivim divljaštvom" i upozorio da je građanski rat neizbježan, donosi Reuters. S njim se donekle složio i posrednik UN-a i Arapske lige Kofi Annan koji je, govoreći na posebnoj sjednici Generalne skupštine UN-a o Siriji, kazao da njegov mirovni plan za Siriju nije uspio te kako moraju postojati posljedice za one koji se ne pridržavaju dogovorenih odredbi mirovnog plana.

Aktivisti sirijske opozicije tvrde da je gotovo 40 žena i djece ubijeno u srijedu u napadima na sunitsko selo Mazraat al-Qubeir.

Komentara 19

Avatar intimus500
intimus500
09:27 08.06.2012.

08.06.2012. u 08:59h Lujo1 je napisao/la: "Među ubijenima je navodno oko 40 žena i djece" Ova propaganda MI6 je stvarno presmešna! Pa ima li još u svetu budala koje mogu nasjesti na ove budalaštine "njezinog veličanstva" engleske kraljice koja pokušavaa opljačkati još par država? Samo mi se čini kak je u Siriji naišla na tvrd orah na kojemu bi mohla (fala Bogu) polomiti gebis!! ------ važno da mi imamo tebe koji sve vidi....

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:52 08.06.2012.

Situacija u Siriji koliko god bila nejasna u stvari je sasvim jasna. Scenarij poput onog iz Libije u Siriji više nije moguć jer Rusija i Kina nisu dale pristanak na tako nešto. Sada se senzuira svjetska javnost putem zapadnih medijaa kako bi se pripremili na "neminovno", tj. "spašavanje žena i djece". Za početak, tko je to pucao na pripadnike UN - promatrače? Zna li se to zasigurno? Zatim odakle podaci o ubijenima, koliko žena, koliko djece, tko su ubojice? da li su iz objektivnih izvora? Tko provodi istragu? U svakom slučaju radi se o prljavom ratu, s podmetanjima i interesima velikih sila. Hrvati koji su bili tamo svjedoče da su ih napadali upravo "pobunjenici", dok su vladine postrojbe bile pod kakvom-takvom kontrolom i nisu vršile prepade na hrvatske radnike. Dakle, ne vjerujemo vlastitim državljanima i njihovim očima iz INA-e i CROSCO-a, a prenosimo u najmanju ruku čudne vijesti zapadnih agencija? Zašto?

LU
Lujo123
08:59 08.06.2012.

"Među ubijenima je navodno oko 40 žena i djece" Ova propaganda MI6 je stvarno presmešna! Pa ima li još u svetu budala koje mogu nasjesti na ove budalaštine "njezinog veličanstva" engleske kraljice koja pokušava opljačkati još par država? Samo mii se čini kak je u Siriji naišla na tvrd orah na kojemu bi mohla (fala Bogu) polomiti gebis!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije