Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori

UN-ovi inspektori stigli u Iran, SAD upozorava da je rano za napad

inspektori IAEA-e
Reuters/PIXSELL
20.02.2012.
u 11:25

Iran i dalje tvrdi da je njihov nuklearni program u potpunosti mirotvoran, ali i dalje odbijaju prekinuti obogaćivanje urana

UN-ovi inspektori stigli su u Teheran kako bi pregovarali s iranskim vlastima o nuklearnom programu i to samo dan nakon što je Iran naredio zaustavljanje prodaje svoje nafte britanskim i francuskim naftnim kompanijama u znak odmazde za sve strože sankcije Europske unije.

Peteročlani tim UN-ove Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) održat će dvodnevne pregovore s Iranom, javlja Reuters, ali zapadni diplomati ne nadaju se bitnijem pomaku. Ipak, ishod pregovora važan je pa će ih pomno pratiti zapadne sile jer bi mogli rezultirati dodatnim zatezanjem odnosa s Iranom ili, u najboljem slučaju, smanjiti napetosti.

Europska komisija tvrdi da neće biti nedostatka nafte u slučaju da Iran u potpunosti zaustavi izvoz sirove nafte jer postoje zalihe koje mogu zadovoljiti sve potrebe idućih 120 dana.

Iran i dalje tvrdi da je njihov nuklearni program u potpunosti mirotvoran, ali i dalje odbijaju prekinuti obogaćivanje urana koji se može koristiti u vojne i civilne svrhe.

Zapadne sile nisu isključile mogućnost uporabe sile protiv Irana, a u Izraelu se vodi intenzivna javna rasprava treba li napasti Iran ne bi li spriječili stvaranje atomske bombe. Ipak, američki vojni vrh smatra da bi vojni napad bio preuranjen s obzirom na to da nije poznato posjeduje li Iran komponente potrebne za sastavljanje atomske bombe.

Komentara 191

OB
-obrisani-
19:41 20.02.2012.

Miha-ukratko Iran je zrtva a agresori su CKG

FE
Felicijen
15:48 20.02.2012.

\"UN-ovi inspektori stigli u Iran, SAD upozorava da je rano za napad\". Naravno da je rano. Benzin kod nas je tek 10,50 kuna !

OB
-obrisani-
18:10 20.02.2012.

ajmo izrael-vuzgi ga bloz heheheheheehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije