Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODLEGAO RANAMA

Umro nesretni Sirijac kojeg je udarilo policijsko vozilo

Idomeni
Foto: Reuters
23.04.2016.
u 15:39

U petak kasno navečer u Idomeniju je izbio sukob između pakistanskih i afganistanskih migranata, nakon čega je četvero Pakistanaca prevezeno u bolnicu zbog rana zadobivenih od noža

Sirijski izbjeglica koji je ovaj tjedan stradao u naletu policijskog vozila u izbjegličkom kampu Idomeniju, na grčko-makedonskoj granici,  preminuo je, objavili su bolnički izvori.

Četrdesetogodišnji sirijski Kurd, koji je više od dva mjeseca bio blokiran u tom kampu zajedno sa svojom obitelji, podlegao je ozljedama glave zadobivene u sudaru s vozilom.

Kako pojašnjava grčka policija, Sirijac se sudario s "bočnim dijelom policijskog vozila". Ne zna se, međutim, kojom se brzinom kretalo policijsko vozilo. U izbjegličkom kampu je brzina vožnja  uvelike ograničena.

Taj je incident potaknuo pobunu migranata koji su policiju zasuli kamenjem, a snage reda odgovorile suzavcima. Stanje u Idomeniju je i dalje vrlo napeto, a migranti gotovo svakodnevno prosvjeduju i traže otvaranje zapadnobalkanske rute kako bi se uputili prema zapadnim i sjevernim zemljama Europe. U tom izbjegličkom kampu i dalje boravi preko 10.000 migranata.

U petak kasno navečer u Idomeniju je izbio sukob između pakistanskih i afganistanskih migranata, nakon čega je četvero Pakistanaca prevezeno u bolnicu zbog rana zadobivenih od noža. Sličan incident, u kojem je stradao 18-godišnjak, zabilježen je u subotu ujutro u luci Pirej, nedaleko od Atene, gdje se nagomilalo više od 3200 migranata.

>> Najmanje 260 migranata ozlijeđeno u Idomeniju u sukobu s policijom

Komentara 1

DU
Deleted user
19:43 23.04.2016.

Jadnik se sudario sa policijskom vozilom a sa cime (pjesacenjem) ? prezivio je muke u Siriji a umro u miroljubljivoj evropi. "Sirijac" RIP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije