Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarka

Umrla Hrvatica koja je u SAD-u lobirala za završetak rata u RH

Jadranka Fischer
philly.com
17.09.2012.
u 10:34

U Washingtonu je organizirala izložbu fotografija Domovinskog rata, a 90-ih godina prikupljala je sredstva za zbrinjavanje 10 siročića kojima je rat uzeo roditelje

Jadranka Fischer (65), Hrvatica s prebivalištem u SAD-u, koja se svim silama trudila svijet upozoriti na rat u Hrvatskoj i tijekom 90-ih godina prikupljala sredstva za zbrinjavanje 10 siročića kojima je rat uzeo roditelje, umrla je prošlog utorka od raka pluća u pennsylvanijskoj bolnici u Devonu.

Fischer je bila udana za Raoula Fischera, umirovljenog marketinškog stručnjaka, a 1992. organizirala je izložbu fotografija Domovinskog rata u Washingtonu. Većinu izloženih fotografija snimio je njezin brat Miro Kerner, ratni fotoreporter koji je poginuo 1993. godine.

Rođena Zagrepčanka koja je ranih 70-ih diplomirala na Zagrebačkom sveučilištu predavala je engleski IBM-ovim zaposlenicima u Zagrebu gdje je i upoznala svog supruga. Par je živio u Engleskoj i Hong Kongu, a 1990. preselili su se u SAD.

Jadranka Fischer govorila je sedam jezika i uživala podučavati druge o raznolikosti kulturnog nasljeđa cijelog svijeta, donosi Philly.com, a za siročad Domovinskog rata borila se jer je imala toliko ljubavi, ali nažalost nikada svoje djece, objasnio je njezin suprug i naglasio da je svugdje živjela, ali Hrvatsku je uvijek nosila u srcu.

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
11:07 17.09.2012.

Svaka joj čast.Bila je građanka svijeta,ali nije zaboravila korijene. Neka počiva u miru !

2M
2much4me
11:08 17.09.2012.

Još jedna dobra osoba koja je morala umrijeti da se za nju "sazna". Severine i starlete ine ispadaju s ekrana, bojiš se frižider otvoriti... Za ovakve, plemenite ljude saznaš na kraju njihovog ovozemaljskog puta. Umjesto da nam ti ljudi buduu uzori i još za života daju milijardu itervjua i time "pokažu put".... Ništa se sada ne može reći nego: Počivala u miru!

OB
-obrisani-
06:35 18.09.2012.

respect hvala joj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije