Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA UČENIKE

Oprema zaplijenjena od dilera marihuane završila u brodskoj školi

Donacija srednjoj školi
Foto: PU brodsko-posavska
1/3
09.02.2023.
u 15:40

Službenici PU brodsko-posavske predložili su Općinskom sudu u Slavonskom Brodu da se funkcionalni predmeti ne unište, već da ih se donira Srednjoj školi Matija Antun Reljković, gdje se mogu koristiti u edukacijske svrhe

Umjesto da budu uništeni, oprema i funkcionalni predmeti zaplijenjeni od uzgajivača marihuane zahvaljujući originalnoj ideji brodske policije završili su u srednjoškolskoj ustanovi. Ondje će ih koristiti učenici u proučavanju i proizvodnji biljaka. Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, službenici kriminalističke policije dovršili su postupanje nad osumnjičenikom zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Od osumnjičenog su oduzeli drogu i razne uređaje, a daljnji postupak nastavljen je u Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, koji je naložio uništenje droge, što je i učinjeno.

Budući da su se na popisu za uništenje nalazili i električni uređaji i oprema koji se mogu nabaviti u redovitoj prodaji kao što su LED lampe, ventilatori, žarulje, mjerači vlage i temperature i drugi uređaji, te se također mogu koristiti i u brojne legalne svrhe, Služba kriminalističke policije policijske uprave predložila je Općinskom sudu da se navedeni uređaji doniraju brodskoj Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića, poznatijoj kao Poljoprivredna škola.

Općinski sud podržao je prijedlog policije te donio rješenje kojim se 12 LED lampi, četiri žarulje, pet ventilatora, ovlaživač zraka, grijalica, PVC račva s ugrađenim filterom zraka i digitalni mjerač temperature i vlage doniraju školi, a za predaju predmeta je ovlastio Policijsku upravu brodsko-posavsku.

Voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske Dražen Puljko predao je navedene uređaje i opremu ravnateljici škole Mariji Tomić.

- Radi se o funkcionalnim predmetima i opremi koji se mogu legalno koristiti i ulaze u područje redovne i dopuštene djelatnosti srednje škole, a koje će učenici moći koristiti kroz nastavu u edukacijske svrhe te u sklopu praktičnih aktivnosti u njihovim staklenicima i plastenicima – izvijestila je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

VIDEO Prosvjed 'Sigurnost, a ne nasilje' održan u Rijeci zbog napada na Platku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije