Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predao se umirovljeni bojnik

Nakon rata svi su ga napustili, živio je u strahu i 6 puta se liječio od PTSP-a

bojnik
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
04.02.2010.
u 16:07

Sedam je sati umirovljeni bojnik prijetio s balkona svoje kuće u Crnom Selu istočno od Slavonskog Broda, a onda se predao specijalcima.

SLAVONSKI BROD - Punih sedam sati trajala je neizvjesnost i strah mještana Crnog Sela, pedesetak kilometara istočno od Slavonskog Broda, zbog prijetnji njihova suseljanina, 47-godišnjeg umirovljenog bojnika T. M. Tek oko 17.30 mirno se predao specijalcima i zatim je po tko zna koji puta otpremljen na psihijatrijsko liječenje. Kriza, u kojoj srećom nitko nije stradao, počela je oko 10.30 sati kad je s balkona svoje kuće počeo dozivati susjede i prijetiti da će ubiti bombama svakog tko mu se bude približio.

Nije postavljao nikakve uvjete, jedino je, iz samo njemu razumljivih razloga, tražio da dođu hitna pomoć i specijalci jer da, navodno, u svome strahu više ne može živjeti. Njegov brat A. M. (42) kaže da je T. prošao sva hrvatska ratišta kao pripadnik zagrebačke postrojbe Tigrovi, a nakon rata vratio se u Crno Selo i kupio kuću. No, obitelj mu se ubrzo raspala, žena i djeca su otišli, a on se od PTSP-a šest puta neuspješno liječio.

– Ima dobru mirovinu, oko 7000 kuna, ali ju je trošio na piće i druge stvari. Kada bi mu ponestalo novca onda je išao po selu i prijetio nožem i sjekirom da mu daju jesti i piti. Naravno da su u strahu seljani tako i činili. Iz godine u godinu postajao je sve paranoičniji, ponašao se kad da rat još traje. Pričao je da ga prate strani obavještajci, sateliti, vozila stranih oznaka i slično.

U svakom je vidio neprijatelja, pa je mene čak optužio da sam mu navodno dužan 350.000 kuna, što, naravno, nije istina. Ne pričam s njim od studenog prošle godine kada je došao u moje dvorište, polio benzinom moj auto i zapalio ga. Bez obzira na sve, žao mi ga je jer je žrtva nebrige šire društvene zajednice i malo mu tko pruža pomoć koja mu je potrebna - kaže njegov brat A. M..

Da je umirovljeni bojnik ustrašen, kazuje i detalj da je tijekom sedmosatne krize tražio jelo jer tri dana ništa nije okusio, a kada mu je sestra odnijela sendviče, tražio je da ih ona prva proba jer se bojao da će biti otrovan.

Nakon što su ga policajci poslije 20-minutnog uvjeravanja privoljeli da iziđe iz kuće, utvrđeno je da bombi i oružja, koje je spominjao i kojima je prijetio susjedima, u kući ipak nema, ali će se temeljitom pretragom kuće utvrditi je li oružje u kući ipak skriveno ili je prijetio “praznom puškom”.

Ključne riječi

Komentara 24

PR
Protivcenzure
17:45 04.02.2010.

kada će već jednom država napraviti nešto u vezi ovoga?? ove slučajeve više nitko niti ne broji!!

OB
-obrisani-
19:20 04.02.2010.

opa, taknuo sam gnijezdo zmijinje, vidi kako lete minusići! čujemo se za par godina?

KO
kokolomoj
18:56 04.02.2010.

Novi Korado?!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije