Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogulinska zona

‘Uloženo je oko 30 milijuna, a još nema radnih mjesta’

ogulin01
Foto: Arhiva VL
08.05.2014.
u 15:27

Poduzetničke zone ima svaki grad i općina u Karlovačkoj županiji, a popunjene su samo u Karlovcu i Ozlju

Nema opravdanja za tako slabu popunjenost Poduzetničke zone Ogulin. U deset smo godina u zonu uložili 28 milijuna kuna, zaposlenih nema, a dobit je oko 600 kuna. Vodstvo mora biti probitačnije i poduzetnije u privlačenju poduzetnika - smatra Mladen Stipetić, HDZ-ov gradski vijećnik.

Osam ulagača

Smatra da je poražavajuće da od osam investitora koji su zainteresirani za pokretanje proizvodnje u Poduzetničkoj zoni, niti jedan još nije počeo raditi, već su u raznim fazama, od otkupa zemljišta, ishođenja građevinskih dozvola, do onih koji ništa ne rade.Program rada zone nije podržao niti gradski Odbor za gospodarski razvoj, a HDZ-ova većina ustvrdila je da će izvještaj ‘nategnuto’ prihvatiti.

- Očito je da se društvo u zoni deset godina dobro zabavljalo, bez rezultata, a sada su, barem sudeći po najavama za 2014. godinu, shvatili da treba kandidirati na EU fondove. Barem to je pozitivan pomak koji treba podržati - dodao je Ivan Vuković, SDP.

Oporba zamjera prvim ljudima zone da premalo novca troše na promocije, odlaske na sajmove, izložbe, susrete gdje bi našli ozbiljne investitore. Gradonačelnik Ogulina Jure Turković kazao je kako će zona u srpnju dobiti novog direktora, ali da se ulažu napori u dovođenje investitora u zonu kojima je Grad na raspolaganju i želi im pomoći.

No, činjenica je da poslovne zone diljem županije ne funkcioniraju na način kako je to zamišljeno. Većina je zapravo prazna. Osim karlovačkog Poslovnog parka, samo je još zona u Ozlju popunjena i radi.

Neozbiljni ulagači

– I do sada smo investitore koje nismo mogli ‘smjestiti’ u Poslovni park Karlovac slali u Ogulin. Tamošnja je zona na odličnom mjestu uz autocestu. Sada kada u Karlovcu više nema mjesta, sve ćemo investitore slati u Ogulin i druge zone u županiji - kazao je Mladen Kobasić, pročelnik Odjela za gospodarstvo Karlovačke županije, vlasnika Poslovnog parka Karlovac.

Tamo su prodane sve parcele, uloženo je više od 40 milijuna kuna, aktivno je petnaestak tvrtki koje zapošljavaju oko 300 ljudi, a tri nove tvrtke grade i uskoro će zapošljavati.

– U početku smo i mi imali problema s ‘neozbiljnim’ ulagačima, ali smo im otkazali ugovore i surađujemo samo s ozbiljnim tvrtkama - dodaje Kobasić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije