Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokrenuta istraga

Ukupno devet poginulih, Japan istražuje sve tunele u državi

Japan, tunel (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
03.12.2012.
u 08:27

Još nije poznato kako je došlo do urušavanja betonske ploče, no sumnja se da su vijci koji su je držali popustili

Devet osoba poginulo je u stravičnoj nesreći koja se jučer dogodila u Japanu, a gdje je u urušavanju tunela Sasago betonska ploča pala na tri automobila.

Japanska vlada zbog ove je tragedije naložila inspekciju svih tunela diljem države, javlja BBC. Istražit će se najmanje dvadeset tunela koji su sagrađeni kao i ovaj koji se urušio.

Posebna pozornost obratit će se na to da se otkrije kako inspekcija koja je ondje provedena prije dva mjeseca nije uočila nikakve probleme, odnosno predvidjela mogućnost urušavanja.

– Nismo sigurni kako je došlo do ovoga, ali postoji mogućnost da su olabavili vijci koji su držali betonsku ploču – rekao je Motohiro Takamisawa iz tvrtke Central Nippon Expressway koja je zadužena za tunela Sasago.

>> Urušio se tunel u Japanu, spasioci izvukli spaljena tijela

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije