Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puno posla

Ukrali im čak tri tone šljiva iz voćnjaka: "Satima su tu, očito, bili, i to par dana"

Slavonski Brod: Vo?ari zbog proljetnog mraza ostali bez ovogodišnjih uroda
Ivica Galovic/PIXSELL
30.08.2023.
u 14:17

Nepoznati su lopovi proteklih dana opustošili šljivik u Gorjanima kod Đakova, vlasnik ga je taman bio pokosio da ga pripremi za berbu

Pazili su na svoje šljive, strepili od nevremena koje je ovoga ljeta više puta pogodilo njihov kraj, pokosili su šljivik kako bi ga pripremili za berbu, a onda su se proteklog tjedna šokirali kada su kročili u svoj voćnjak. Pripremili su ga, ispostavilo se nažalost, za lopove. Kako donosi Glas Slavonije, nepoznati su lopovi proteklih dana opustošili šljivik u Gorjanima kod Đakova koji se prostire na 1,1 hektar i broji više od 300 stabala.

Vlasnici procjenjuju kako su im ukradene tri tone šljiva "čačanki", što je polovica ovogodišnjeg uroda u tom, inače desetogodišnjem šljiviku.

- Suprug i ja još smo prije dva tjedna gledali šljive, koje su inače za rakiju i pekmez, i procjenjivali jesu li za branje, no trebali smo ići na jedno vjenčanje u Liku, pa je muž rekao kako bi to trebao dobro pokositi te ćemo u kupljenje šljiva kada se vratimo. Suprug je dva dana, po ovoj vrućini, trimerom kosio - ispričala je vlasnica, inače Đakovčanka, za Glas Slavonije. Šljivik je uz sporedni, prteni put, nije uz prometnu cestu i ne upada u oči, no netko ih je očito uočio.

VEZANI ČLANCI: 

- Nismo ništa sumnjivo prethodno primijetili. Nema tu ni kuća, nema puno prolaznika, eventualno prođe neki traktor - dodaje vlasnica.

Pokupiti tri tone šljiva, pak, nije lak posao, čak ni lopovima.

- Satima su tu, očito, bili, i to par dana. Žena što živi nedaleko kaže da je vidjela auto, kombi, kako oko pet sati ujutro ide prema našem šljiviku. S obzirom na to koliko je šljiva pobrano, moralo ih je biti više i dolazili su više dana - procjenjuje ova Đakovčanka. Vlasnici, koji imaju i OPG, bez više tona šljiva ostali su, ističe se, baš u trenutku kada su šljive na cijeni – ona za pekmez je 0,80 eura za kilogram, a za rakiju 60 centi.

Šljive im je netko krao i lani na istoj lokaciji, no ovoga su ih puta lopovi, kaže, pokupili daleko više. No, njezin je brat doživio još goru sudbinu - kradljivci su mu opustošili dva šljivika pa je ono što su mu ostavili - stalo u svega četiri vreće.

- Kažu da se ove godine jako krade, sve je skupo - zaključuje. Na području PU osječko-baranjske ove je godine evidentirano sedam krađa poljoprivrednih proizvoda s otvorenih prostora i drva iz privatnih šuma.

Ključne riječi

Komentara 4

NO
Normalni1
15:06 30.08.2023.

Ako hoće policija to može pronaći. Ali onda sud triba počinitelje debelo kazniti naplatiti u novcu po naj višoj cijeni i naj manje 10 godina Zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Pa da vidimo ko će opet da krade. Ali u ovoj državi samo lopovi žive i uspijevaju. Bože jada.

Avatar Asterix
Asterix
15:11 30.08.2023.

Tko krade ima, tko radi nema.

BE
Beyonder
16:14 30.08.2023.

Postavit zamke za medvjede da ti otkine potkoljenicu. Ako iskrvariš postaješ gnojivo za šljive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije