Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prof. dr. Anđelko Akrap:
Povratak na članak

Ukidanje općina kakvo se zagovara donijelo bi demografsku pustoš

Do 2050. slijede nove migracije, puno veće od onih kojima smo sada svjedoci, tvrdi ugledni demograf

Komentari 7

DU
Deleted user
22:29 29.11.2015.

Čovjek do sada nije promašio u analizama. I nisu problem općine nego broj uhljeba u njima i njihove plaće. Manji broj općina vjerovatno JE višak. Ako ne živite u nekom manjem mjestu, ne shvaćate problem. Plaća se svaki porez kao i u većem mjestu, a usluga je nikakva. Da se svi doselimo u ZG?

VL
DU
Deleted user
23:07 29.11.2015.

gluposti na petu potenciju, dakle hoće li ili neće propasti neka livada koja se zove općinom ovisi o tome hoće li se nasred livade napraviti ured selonačelnika, i onda mu kupiti mercedesa? tip je vjerojatno cijeli radni vijek proveo na državnim jaslama, i za njega su činovnici važni, a sve ostalo sporedno. važni su samo privatni poduzetnici, a njih upravo uništavaju male općine i njihovo reketarenje.

VL
Avatar bambam
bambam
21:01 29.11.2015.

Općine su temelj razvoja ? I onda navede općine na moru koje se kupaju u novcu koje dobivaju od turista. A ostalih 60% općina koje nemaju novaca ni za plaće ? Kakve oni razvojne projekte financiraju?

VL
DU
Deleted user
20:29 29.11.2015.

Išao sam prvo proguglat ovog lika pa da vidim gdje zivi.. naravno, zivi u Zagrebu i nema pojma kaj prica.. ja znam najmanje tri mjesta koja placaju načelnika/načelnicu, zamjenicu, čistačicu, režije službeni auto i čuda troškova, a tamo se ne može izvaditi niti jedan dokument.. niti smrt osobe ne mozes tamo prijaviti, salju te u prvi gradic... ovaj jednostavno lupeta. Titula nije garancija velike pameti niti stručnosti... nek on sebi etažira sobe pa enk plaća sve režije za svaku sobu, pa nek kaže jel to ekonomski isplativije.. .pazi, doktor ekonomije.. pa nije to šala!!!!!!

VL
NE
Nepobjedivi
20:22 29.11.2015.

Članak nisam čitao, ali sudeći po naslovu - još jedan pametnjaković. Možda bi demografsku sliku po njemu popravilo formiranje još 1.000 općina? Nazdravlje!

VL
DU
Deleted user
20:52 29.11.2015.

Sa ovakvim profesorima država nikada na zelenu granu neće stići. Naučili su ovakvi živjeti na državnoj plaći nesposobni su za bilo kakav drugi posao. Što je još gore ovakvi tipovi generiraju stotine takvih kao on koji nisu sposobni da samostalno zarađuju za život.

VL
JJ
jjurica
21:22 29.11.2015.

Ne bi bilo načelnika koji će se sexsat sa ljudima u općini. Stvarno demografska tragedija

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.