Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Ukida se besplatni javni prijevoz za saborske zastupnike

vlada
Željko Hladika/Pixsell
20.05.2010.
u 13:53

Od 1. srpnja plavi dizel kupovat će se isključivo uz predočenje posebne kartice na kojoj će biti upisano na koliko goriva pojedinac ima pravo.

Na današnjoj sjednici Vlade odlučeno je da se ukida besplatni javni prijevoz za saborske zastupnike, a spomenička renta bit će manja oko 50 posto. Tako će u gospodarstvu ostati oko 120 milijuna kuna.

Također je odlučeno da će se od 1. srpnja plavi dizel kupovati isključivo uz predočenje posebne kartice na kojoj će biti upisano na koliko goriva pojedinac ima pravo. Pravilnik o plavom dizelu neće se mijenjati, istaknuto je na sjednici.

Vlada je osnovala povjerenstva za praćenje provedbe postupka prodaje pod posebnim uvjetima brodogradilišta 3. Maj, Brodograđevne industrije Split i Brodotrogira.

- Za brodogradilišta za koja nema zainteresiranih kupaca, pripremljen je plan B, kazala je premijerka Jadranka Kosor na današnjoj sjednici.

Komentara 49

Avatar Gricka**
Gricka**
06:14 21.05.2010.

Moram priznat to sa besplatnim javnim prevozom nisu Dudek i Regica mogli zmislit. To, ko oni su socijalni slucajevi. Jel im je na Kaptolu jos uvijek placena javna garaza? Najmrskije mi je bilo gledat gomilu tih pedera kad bi sese spustali Mesnickom i sve u svemu pravili se nekaj silno vazni. Dosla bagra u grad! Opanci! Pa navalili dzonom! Pa im placena cak i socijalna karta koju su tek nedavno dobili socijalni slucajevi, penzici i slicno. No, nasa vlada je od samog pocetka bila socijalni slucaj. Za sebe, a protiv socijale, protiv naroda. Protiv Hrvatske. Bez srama. Bez savjesti.

AP
ApoloniDafne
15:27 21.05.2010.

Kao da su se Saborski zastupnici vozikali tramvajem , kao mi srednjoškolci bez karte umirući od straha da se ne pojave oni primitivni eskadroni utjerivača ozbiljnih prijestupnika bez karte i to bez ikakve karte, moš misliti. Privođenje pravde tih desperadosa bio je časni čin tih seljačkih sinova , koji asfalta nisu ni vidjeli, a tramvaj zvali tarajvan! Uz dužno izvinjenje seljacima. Per aspera do Zvijezde, mislim Gupčeve!

DO
doktorica
22:14 20.05.2010.

Ukinite im šofere i limuzine,prepolovite plaće neka dijele istu sudbinu sa narodom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije