Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praćenje kampanje

Ujedinjene medijske snage dat će objektivniju sliku o izborima

\'26.10.2011., Zagreb - U zgradi Nove televizije na Remetinackoj cesti potpisan sporazuma izmedju Vecernjeg lista, Nove TV i Media servisa. Juraj Hrvacic,, Mislav Bago, Iva Gacic, Jasna Fila, Boris Tr
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/4
26.10.2011.
u 18:30

Najčitanije dnevne novine, najgledanija televizija i najslušanija mreža radijskih postaja donosit će informacije o izborima 2011.

Najčitanije dnevne novine, najgledanija televizija i najslušanija mreža radijskih postaja donosit će informacije o izborima 2011.

Nova TV, Večernji list i Media servis potpisali su sporazum i osnovali multimedijski izborni pul radi zajedničkog praćenja kampanje za parlamentarne izbore. Medijski partneri izbornom pulu bit će 24sata i Poslovni dnevnik. Tako osnaženi, zajednički će provesti velika istraživanja javnog mnijenja o rejtingu stranaka i nezavisnih lista, a Media servis i Večernji list organizirat će niz stranačkih sučeljavanja s različitim temama kako bi građanima olakšali izbor na biralištima. Rezultate prvoga velikog istraživanja po izbornim jedinicama objavljivat ćemo sljedeći tjedan, a u subotu 5. studenoga projicirat ćemo sastav novoga Sabora.

– Bitan je sinergijski učinak najjače televizije, najjačeg tiskanog medija i nas, koji imamo više od 1,1 milijuna slušatelja. Sučeljavanjem i okruglim stolovima bit ćemo u službi građana. Raspravom o životno važnim temama dat ćemo im relevantne odgovore na temelju kojih će im biti lakše odlučiti na biralištima – kazala je Jasna Fila, direktorica i glavna urednica Media servisa.

Direktorica Informativnog programa Nove TV Iva Gačić poručuje da su ove tri medijske kuće najbolje u području svog djelovanja te da je bilo logično dogovoriti suradnju za izbore jer je riječ o vrlo važnoj temi. – Trebamo što više resursa kako bismo pružili najbolje informacije i sagledali kandidate sa svih mogućih strana – kazala je Gačić te istaknula važnost istraživanja koje će se provoditi.

Glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić istaknuo je da će se "ujedinjenjem snaga" stvoriti objektivnija slika o izborima i izbornim kandidatima. U tome će pomoći i velika istraživanja javnog mnijenja.

– Dobro je što su se ujedinili najjači mediji jer je ovaj sporazum na dobrobit naših korisnika – kazao je Ogurlić.

Komentara 26

DU
Deleted user
18:45 26.10.2011.

Jedva čekam Baginu objektivnost! „Premijeru Milanoviću“… kad ono, fulo i šefa i stanicu.

KA
kasuv
18:54 26.10.2011.

bilo bi korisnije za ovu zemlju da krenu u branje mandarina i jabuka.da shvate da treba nešto korisno raditi u ovoj zemlji koja trpi njihovu tiraniju p

MY
myka
19:16 26.10.2011.

Ovaj VL misli da su mu čitatelji m***** i da će povjerovati u ovakvu glupost o objektivnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije