Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biznis

Uhodana ekipa na Velebitu ubija konje i dobro zarađuje na mesu

konji,kljusad (1)
Rajko Polić
07.02.2013.
u 10:45

U ekipi im je mesar i više ih je jer meso prenose na rukama do automobila, kaže 37-godišnji Petar Knežević

– Sumnjao sam da uhodana ekipa kolje konje po Velebitu zbog biznisa, no ovo je prvi put da imam dokaze. U ponedjeljak su mi ubili kobilu dok mene nije bilo. Bila je stara tri godine i bređa. No, to njima nije smetalo, pa su je oderali do kosti, a ždrijebe u posteljici bacili su. Ne može to normalan čovjek napraviti – kaže Petar Knežević (37) iz Modriča podno Velebita koji je prijavio materijalnu štetu od oko 7000 kuna.

– Toliko se može zaraditi na crnom tržištu. Konjsko meso jedu sportaši, uzimaju ga bilderi i ovi što to rade znaju koliko im je to isplativo. Neću nikoga optuživati dok ga ne vidim sam, a čekat ću ga, vjerujte mi – kaže Knežević te dodaje kako su mu konji i dosad nestajali, ali da nikad nije imao dokaza.

– Uvijek sam mislio da su to činili vukovi ili medvjedi. Ovaj sam put došao odmah iduće jutro i vidio krv, a potom i metke u stablu. U kobilu su stručno pucali, u meko meso kako oni koji kupuju ne bi mogli shvatiti o čemu je riječ. I po načinu na koji je oderana jasno mi je da je to uhodana ekipa. U ekipi im je mesar i više ih je jer meso prenose na rukama do automobila. S kobile su uzeli 180 kilograma mesa – rekao je Knežević. On i još nekolicina ljudi na Velebitu imaju 60-ak konja.

– Zvjerski ubijaju konje zbog zarade, no stat će im se nakraj – zaključio je Petar Knežević.

>> Sjekirama prosjekli put: GSS spašavao konje okovane ledom

Ključne riječi

Komentara 16

IM
Immanuell
12:15 07.02.2013.

Ti koji tako pljačkaju i ubijaju, očito su dobro organizirani. Nemojte pozivati ljude da čekaju s oružjem, jer će stvarno na kraju netko poginuti. Za to postoji policija i ako netko bude na čeki, onda to trebaju biti oni.

LY
Lythrum
12:42 07.02.2013.

jadne životinje...ljudska vrsta pokopat će samu sebe...

PG
praseca gripa
12:48 07.02.2013.

A sto radi policija? Ovo me podsjeca na Divlji Zapad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije