Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Jambrač

Uhljebljen po Milanovićevoj definiciji, premijer se nije protivio

'gradska.zgb.19.06.01. hotel intercontinental - miramarska- skupstina zgb. zupanije, te izbor novog  predsjednika i zupana - josip jambrac- dozupan snimio zeljko hladika'
''
14.07.2012.
u 20:45

Unatoč buri u javnosti potiho je postao savjetnik direktora tvrtke Podzemno skladište plina, tvrtke kćeri plinske kompanije Plinacro

Josip Jambrač, predsjednik HNS-a Zagrebačke županije, apsolutni je pobjednik u partitokracijskom kadroviranju. Nije poznato je li debelo zadužio šefa Radimira Čačića ili se on tako bori za svu svoju stranačku djecu, ali u slučaju Jambrač Čačić je žestoko lobirao, vikao, prijetio političkim položajem, navodno se fizički okomio na bivšu ministricu zaštite okoliša Mirelu Holy stišćući je za ruku, a sve kako bi Jambrač dobio što želi.

Za njega se zauzeo i premijer Zoran Milanović ističući njegovo iskustvo koje je stekao kao zamjenik župana Zagrebačke županije (u vrijeme kad su u vladajućoj koaliciji bili SDP, HNS i HSS koji ih je napustio i prešao HDZ-u nakon nacionalne koalicije HDZ-a i HSS-a 2008. godine, op.a.). Na kraju Holy i njezin pomoćnik nisu popustili niti su zbog Jambrača promijenili Statut pa nije dobio željeno mjesto zamjenika ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nije mu "upalilo" ni na drugim pozicijama koje je naveo na popisu želja – u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora ili kao zamjenik direktora neke od tvrtki iz sastava HEP grupe – ali je unatoč buri u javnosti potiho postao savjetnik direktora tvrtke Podzemno skladište plina, tvrtke kćeri plinske kompanije Plinacro.

Jambračevo savjetničko mjesto je uhljebljenje, i to upravo prema premijerovoj definiciji. Milanović je uhljebljenje definirao kao zapošljavanje osobe na mjesto koje nije vidljivo javnosti, dok je političko kadroviranje kada Vlada imenuje nekoga na poziciju koja nosi odgovornost. Ipak, ni premijer se nije usudio protiv Jambrača i njegovih želja.

Ključne riječi

Komentara 109

NI
nikolaus
09:06 15.07.2012.

pa na takav način je i upropaštena ova država postavlja lop..e zato jer su sposobni za ukrast.

AL
alapača
21:26 14.07.2012.

jel Milanoviću jasno koliko se osobno i politički osramotio, a stranku kojoj je na čelu isprdao?

RO
rowokopach
21:12 14.07.2012.

uf, kako je zgodan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije