Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv pohlepe

Uhićeno više od 700 prosvjednika s Wall Streeta

wall street (1)
Foto: REUTERS/AFP/PIXSELL
1/7
02.10.2011.
u 09:55

"Okupacija" Wall Streeta započela je 17. rujna kad se u prosvjedu okupilo 20.000 ljudi

Više od 700 prosvjednika koji već dva tjedna prosvjeduju na Wall Streetu protiv "korporacijske pohlepe" uhićeno je jučer na Brooklynskom mostu, priopćeno je iz policije New Yorka a prenosi BBC.

Uhićeni su bili dio veće skupine koja je prelazila most iz pravca Manhattana gdje u blizini Wall Streeta kampiraju već dva tjedna svakodnevno prosvjedujući, kako kažu, protiv 1 posto najbogatijih koji ugrožavaju 99 posto ostalog stanovništva.

"Okupacija" Wall Streeta započela je 17. rujna kada su organizatori u prosvjed pozvali  20.000 ljudi, a nastavila se do danas i okuplja iz dana u dan sve više ljudi.

Glasnogovornik policije izjavio je za Reuters kako su prosvjednici uhićeni jer nisu željeli ostati na pločniku već je dio njih prešao na cestu i tako blokirao promet preko mosta. Dodao je kako je većina brzo nakon privođenja i puštena.

- Ovo nije prosvjed protiv policije, i prosvjedujemo protiv neravnopravne moći koju 1 posto bogatih ima u odnosu na 99 posto ostalih Mi niso anarhisti, niti huligani. Ja imam 48 godina i bunim se protiv toga što 1 posto ljudi kontrolira 50 posto bogatstva SAD-a, izjavio je za BBC jedan od prosvjednika Robert Cammiso.

Drugi prosvjednici nadovezali su se izjavom kako nije pošteno da vlada rađe podupire velike korporacije nego vlastiti narod.

Prosvjedi na Wall Streetu nastavljaju se.

Ključne riječi

Komentara 315

Avatar trunchbull
trunchbull
18:19 02.10.2011.

druže Pencilin Primljeno na znanje.

OB
-obrisani-
00:38 03.10.2011.

da niste rod ?

KR
kreker
10:44 02.10.2011.

američko_proljeće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije