Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija u španjolskoj

Uhićeno 15 'zemunaca', među njima supruga i brat Luke Bojovića

španjolska policija
Reuters/PIXSELL
11.10.2012.
u 23:35

Riječ je o državljanima Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine za koje se sumnja, piše Blic da se bave likvidacijama, trgovinom kokaina iz Južne Amerike u EU, te pranjem novca

Barbara i Nikola Bojović, supruga i brat Luke Bojovića, vođe tzv. Zemunskog klana, uhićeni su danas na Kanarskim otocima u Španjolskoj, objavio je srbijanski Blic. Osim njih, u policijskoj akciji iza rešetaka završilo je još trinaest osoba iz navedenog klana, a riječ je o državljanima Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine za koje se sumnja, piše Blic da se bave likvidacijama, trgovinom kokaina iz Južne Amerike u EU, te pranjem novca. U Španjolskoj je nakon njihova uhićenja obavljen pretres stanova i privatnih tvrtki na dvadesetak adresa.

Luka Bojović zvan Pekar na čelu je klana od 2003., odnosno od ubojstva premijera Zorana Đinđića i policijske akcije Sablja. Sumnjiči ga se da je od 2004. do 2010. naredio nekoliko ubojstava najmoćnijih srpskih mafijaša, te da je sudjelovao u 20 ubojstava u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Nizozemskoj i Španjolskoj. Iz Srbije je pobjegao 2010., a uhićen je ove godine. Taj pripadnik Arkanovih Tigrova pravomoćno je osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog ilegalnog oružja i krivotvorenja osobnih dokumenata.

Komentara 6

AA
aabbcc
08:00 12.10.2012.

. Uhićenja nece pomoci da se razbije " Bratstvo i jedinstvo nasih naroda".

Avatar El Indio
El Indio
06:49 12.10.2012.

Drzavljanima Hrvatske, naravno bez Hrvatske putovnice nista

DO
doktorica
07:46 12.10.2012.

, te da je sudjelovao u 20 ubojstava u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, ....a tko mu je dao dokumente da može haračiti po Hrvatskoj?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije