Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bangladeš

Uhićeni vlasnici zgrade u čijem su urušavanju poginule 324 osobe

bangladeš
Foto: Reuters
1/4
Autori: jek/VLM, tli/VLM
26.04.2013.
u 21:04

Privedeni su Bazlusa Samada, predsjednika radionica New Wave Buttons i New Wave Style te Mahmudura Rahamana Tapasha, generalnog direktora jedne od radionica.

Bangladeška policija potvrdila je u subotu da je uhitila dvojicu vlasnika tekstilnih radionica koje su se nalazile u zgradi u čijem su urušavanju u srijedu poginule najmanje 324 osobe.

Privedeni su Bazlusa Samada, predsjednika radionica New Wave Buttons i New Wave Style te Mahmudura Rahamana Tapasha, generalnog direktora jedne od radionica.

Dan ranije tisuće tekstilnih radnika u Bangladešu zapalili su automobile, dvije tvornice tekstila i  u sukobima s policijom, u kojima su upotrijebili bambusove palice, pokazali svoj bijes zbog urušavanja zgrade u Dhaki, prenosi Reuters.

Oko 2350 ljudi je spašeno, od čega ih je polovica ozljeđeno, iz zgrade koja je služila kao tvornica odjeće i koja je u utorak počela pokazivati velike napukline u zidovima. No, vlasnici zgrade izgnorirali su upozorenje i nisu tvornicu zatvorili, što je bilo kobno.

- Ne bih to nazvao, nesrećom, riječ je o ubojstvu - rekao je Hasanul Haque Inu iz bangladeške Vlade.

Dok spasioci pronalaze preživjele koji se nalaze u ruševinama osmerokatnice koja se u srijedu urušila, na njenim ulicama protesti bijesne zbog uvjeta u kojima radi 3,6 milijuna Bangladešana. Većina odjeće koju proizvedu završava u zemljama Zapada, a u tvornici koja se urušila proizvodila se odjeća europske tvrtke Primark, dok je španjolska marka Mango bila upravo u pregovorima za pokretanje proizvodnje, prenose američki mediji. 

>>Bangladeš: 250 poginulih, no još se traga za preživjelima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije