Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cash-trapping

Uhićeni Rumunji koji su 'hvatali' novčanice na bankomatima

100 kuna
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
14.03.2016.
u 16:37

Uhićenici su na nekoliko mjesta u Hrvatskoj, ugradnjom tzv. hvatača novčanica ("cash-trapping") na dijelu sklopa predviđenog za izlaz novčanica, iz više bankomata otuđili još neutvrđenu količinu novca

Istarska policija uhitila je trojicu Rumunja osumnjičenih da su na više mjesta u Hrvatskoj na bankomate ugradili tzv. hvatače novčanica ("cash-trapping") i ukrali zasad neutvrđenu količinu novca, izvijestila je danas istarska Policijska uprava.

Pripadnici interventne jedinice istarske Policijske uprave zaustavili su u četvrtak poslijepodne u Loborici u općini Marčani osobni automobil BMW  rumunjskih oznaka te su uhitili dvojicu 29-godišnjaka i 25-godišnjaka zbog sumnje da su počinili kazneno djelo.  

U automobilu je policija pronašla različite predmete koji služe za počinjenje kaznenih djela, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su oni od 7. do 10. ožujka na nekoliko mjesta u Hrvatskoj, ugradnjom tzv. hvatača novčanica ("cash-trapping") na dijelu sklopa predviđenog za izlaz novčanica, iz više bankomata otuđili još neutvrđenu količinu novca. Osumnjičeni su za kazneno djelo teške krađe. 

 – Drugim riječima, trojica su na otvore za isplatu novca na bankomatima postavljala lažni otvor koji sprečava isplatu novca, to jest zaustavlja novčanice dok bankomat istodobno pokazuje isplatu novca – izvijestila je istarska policija, dodajući kako je cijela akcija organizirana u suradnji s djelatnicima Policijske uprave zagrebačke, osječko-baranjske, karlovačke i primorsko-goranske.

Osumnjičenici su nakon kriminalističkog istraživanja u petak poslijepodne privedeni u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave.

>> Na bankomate postavili lažne otvore koji sprječavaju isplatu novca

Komentara 3

TB
taras.buljba
17:57 14.03.2016.

ta bagra radi kriminal sirom europe treba to policija stalno pratit i tjerati van iz drzave nista rumunjski cigo drugo neradi u stranoj drzavi osim sto vara krade i otima kod nas isuvise dugo i niko im odvec nesmeta

Avatar dario554433
dario554433
09:45 15.03.2016.

Strani investitori pokreću male biznise u Hrvatskoj.

SC
schwertransport
16:16 15.03.2016.

Boze pa oni su prije nas usli u Europu postenim zaslugama i dizanju standarda sigurno im je podmetnuto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije