Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnjivo poslovanje

Uhićeni direktor i vlasnici propale Credo banke

'27.06.2011., Split - Na splitskom groblju Lovrinac mnogobrojni stovatelji oprostili su se od najtrofejnijeg hrvatskog trenera Tomislava Ivica.  Sime Luketin Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
10.12.2011.
u 13:44

Državno odvjetništvo istražuje nezakonitosti u poslovanju banke koje su dovele do njezine likvidacije. Krediti su se izdavali i nisu se vraćali, prikazivala se lažna bilanca...

Šime Luketin, predsjednik uprave nedavno likvidirane Credo banke, uhićen je u subotu prijepodne u Splitu. Nema još službene potvrde Luketinova uhićenja, a navodno je policija uhitila i ostalu dvojicu osumnjičenika, Borisa Barača i Mirka Vukovića, vlasnika banke.

Pretraga stanova

Isto tako neslužbeno doznajemo da je policija tijekom jutra obavila pretragu njihovih stanova.

Premetačina kao i privođenje čelnika Credo banke nisu neočekivani s obzirom na to da je Hrvatska narodna banka, odlučivši se za likvidaciju Credo banke, upozorila na niz kaznenih djela, a Državno odvjetništvo započelo je rasvjetljavati nezakonitosti u poslovanju koje se dovele do propasti banke. Šteta je višemilijunska, a u izvješću HNB-a spominju se krivotvorenje bilanci, odobravanje kredita dioničarima koji ih nisu vraćali, neprovođenje dokapitalizacije, kao ni ostalih mjera koje je naredio HNB...

Šime Luketin nedavno je izabran za predsjednika Nadzornog odbora Hajduka, što čitavoj situaciji daje još jednu neugodnu konotaciju. Danas, kada je već bio uhićen, očekivali su ga kako bi pred sportskim uglednicima Splita održao govor na komemoraciji Hajdukovoj legendi Vinku Cuzziju. Naravno, nije došao. Jučer u petak, bio je na proslavi 70. rođendana Zdravka Reića, novinarskog doajena.

Brojni gosti svjedočili su da je Šime Luketin bio loše volje, šutljiv i povučen.

Bezvoljan na rođendanu

– Pitao sam ga kako je, odgovorio mi je: “Loše.” Ne bih se iznenadio da je znao što mu se sprema – ispričao nam je jedan od sudionika slavlja.

U svakom slučaju, afera Credo banka zahvatila je i Hajduk s obzirom na to da je Luketin predsjednik novog Nadzornog odbora, koji je nedavno izabran. Očekuje se privođenje Šime Luketina, kao i Borisa Barača te Mirka Vukovića, u splitsko Županijsko državno odvjetništvo. Moguće je da će zbog opasnosti utjecaja na svjedoke za sve biti zatražen istražni zatvor.

Komentara 18

HE
hellbani
14:13 10.12.2011.

Sanaderova kompanija i dalje okolo pljacka.. a oni svi na slobodi ;).. zivio hdz+sdp i namjesteni izbori !

DO
dobardan
14:36 10.12.2011.

ovi je kao i mate granić,milo djete koje voli slatkiše

AC
acer
17:31 10.12.2011.

A nitko neće odgovarati iz one 3 banke što su se namirile u roku minute?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije