Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novac na ruke

Uhićeni graditelji u čijem je stanu živio ministar Ivan Vrdoljak

uhicenje gradjevinaca osijek,portal (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELLL
1/5
07.05.2013.
u 18:49

Novac od prodaje stanova, sumnja se, nisu položili u blagajnu, nego su ga stavljali sebi u džep. “Na crno” su plaćali radnike

Uhićeno je šest osoba iz posrnule građevinske tvrtke KT Tehnogradnja iz Osijeka. Riječ je, neslužbeno doznajemo, o Izetu Kurtiću i sinu mu Vedranu, zatim bivšem direktoru Peri Stipiću, pravniku Stojanu Stojkoviću i Dragici Blaško, zaduženoj za financije. Šesta osoba uhićena je u Zagrebu.

Sumnjiči ih se, otkrivamo, da su novac od prodaje stanova uzimali u gotovini. Umjesto da ga polože u blagajnu, stavili su ga, vjeruje se, sebi u džep. Kako bi to prikrili, krivotvorili su papire. Za pojedine kupce koji nisu isplatili stan prikazali su u dokumentima kao da su dali sav novac. Isplaćivali su, vjeruju istražitelji, i plaće “na crno”.

U doba procvata građevine KT Tehnogradnja bila je poznata osječka tvrtka koja je radila punom parom. Zgrade su im nicale najviše na atraktivnim lokacijama u Divaltovoj ulici, gdje je četvorni metar prodavan za 1000 do 1300 eura. Ključeve su od njih preuzimali i brojni poznati Osječani. Najpoznatiji je svakako bivši ministar graditeljstva, a danas gospodarstva Ivan Vrdoljak. Bio je svojedobno i susjed Vedrana Kurtića u istoj zgradi. Problemi su u tvrtki počeli 2010. godine kada je miješalica usmrtila jednog, a teško ozlijedila drugog radnika. Donesena je presuda po kojoj su bili dužni isplatiti čak četiri milijuna eura. Iako je poslije ta odluka ukinuta, tvrtku je blokirala. Nadovezala se na to tužba petorice zaposlenika zbog neisplate plaća. Zatražen je potom i stečaj. U novine su dospjeli i lani zbog zgrade u Divaltovoj 120 nakon što je banka sjela ovrhom na stanove jer tvrtka nije vraćala kredit za gradnju.

– Provodi se kriminalističko istraživanje protiv više osoba i jedne tvrtke zbog gospodarskog kriminaliteta – kaže policija. 

>>Velika akcija USKOK-a u riječkoj carinarnici: Privedeno 17 osoba!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije