Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija na moru

Premijer ponudio ostavku: Noću me progone krici obitelji žrtava!

Chung Hong-won
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
27.04.2014.
u 09:15

Tužitelji su zatražili pritvaranje i četiri posljednja člana posade koji su bili na slobodi, dok je 11 ostalih, uključujući i kapetana, pritvoreno prije.

Svih 15 članova posade južnokorejskog trajekta Sewol završilo je u pritvoru, piše BBC.

Tužitelji su zatražili pritvaranje i četiri posljednja člana posade koji su bili na slobodi, dok je 11 ostalih, uključujući i kapetana, pritvoreno prije.

Dodajmo i kako je južnokorejski premijer Chung Hong-won ponudio ostavku na konferenciji za medije koja je prenošena uživo. Dodao je kako je ova tragedija prevelik teret za njegovu vladu te da ostavku nije ponudio ranije jer bi to izazavlao još veći kaos u akciji spašavanja. Kazao je i kako ga noću progone krici obitelji žrtava.

Trajekt na kojem je bilo 476 ljudi potonuo je 16. travnja. Ronioci su iz vode izvukli 186 tijela, a još uvijek se 115 putnika smatra nestalima.

Mnogi od žrtava su profesori i učenici iz srednje škole kod Seula koji su bili na izletu. Trajekt je potonuo na putu od luke Incheon do otoka Jeju. 15 članova posade suočavaju se sa optužbama za nehat i propuštanje pomaganja putnicima.  

>>Pronađeno tijelo dječaka koji je drhtavim glasom prvi zavapio: Spasite nas!

>>Ispovijest preživjelog: Žalim što sam napustio učenike i spasio se!

Komentara 6

ZX
zark x
10:23 27.04.2014.

pa odakle je taj politicar. Kod nas mozes opljackati drzavu do krova ili lagati godinama a ostavci nio i ne pomisli. Pa ako te stave u przun, mozes komandirati iz przuna. Govoriti o savjesti. Toga u Hrvatskoj nema.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
17:39 27.04.2014.

Južna kreja je već godinama prva zemlja u svijetu po brodogradnji s više od jedne trečine ukupno svjetske brodogradnje. Jadno je u ovoj tragediji da je takav brod prošao kontrole južnokorejske agencije za sigurnost na moru i upisan kao putnički brod u nacionalni registar. Jadno je i kukavičko ponašanje kapetana, nesposobnost posade, nikakva organiziranost spasitelja. Pa iz bojnog broda Tirpic koji se preokrenuo i potonuo od mine rezanjem oklopljene oplate došli su do živih mornara. Ovdje im je trebalo 5-6 dana da uopće uđu u brod. Strašna opomena, sramota za cijelu naciju koja si umišlja da je pomorska!

NE
Nepokolebljiv
10:32 27.04.2014.

@zark_____________________________________________________________________________________ Taj Koreanac ima savjesti i ljudskosti i nije proizvod komunisticko - sovjetskog odgoja kao mnogi komentatori na ovom portalu koji velicaju i slave "dase" "junake", "humanitarce" kao Slobo Milosevic ili Vladimir Putin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije