Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 16 dana

Uhitili davitelja iz Plaškog, 17 dana bježao policiji

\'Plaski - Kuca u selu Latin opcina Plaski u kojoj je ubijena 88-godisnja starica Ana Klipa.Starica je pronadena mrtva u kuci i naknadnom istragom utvrdeno je da je ubijena.040710 Photo: Kristina Ste
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/4
20.07.2010.
u 21:33

Policija zasad ne želi otkriti ime ubojice, sumnja se u mladiće od 19 i 25 godina

Ubojica 88-godišnje Ane Klipe, čije je tijelo prije šesnaest dana pronađeno u njezinu domu u Latinu kod Plaškog, danas je uhićen. Tko je on i zašto je zadavio staricu koja je godinama živjela sama u kući na kraju sela, u PU karlovačkoj nisu željeli otkriti, kazavši da obrada još traje i da će o detaljima izvjestiti sutra.

Ajde neka, hvala Bogu - bila je prva reakcija Zorana Bukve koji je 3. srpnja pronašao mrtvu Anu Klipu.

Ležala je na katu kuću kamo se zbog teške pokretnosti, pretpostavlja, nikako nije mogla sama popeti. Bukva je godinama prijateljevao sa staričinom obitelji, ponajviše s danas pokojnim suprugom staričine kćeri Danice koja živi u Zagrebu.

- Prestat će sada i ispitivanja u policiji - kako si je našao, gdje si je našao, jesi li što dirao, tko te posalo da k njoj ideš, daj otiske prstiju, dlanova... Osam puta sam bome išao u Ogulin u policiju, a nije to ni blizu. Ma, svima će nam biti lakše kad se zna da su ga uhvatili - odahnuo je Bukva kazavši kako će odmah s mještanima podijeliti vijest o riješenom zločinu.

Prema neslužbenim informacijama, ubojica 88-godišnjakinje je Rom. Je li to stvarno tako ili se pretpostavka izrodila iz činjenice da je osim ubojice danas zbog pokušaja ubojstva policajca uhićen i Rom, 19-godišnji Goran Oskoruš iz Pothuma Plaščanskog, sela nedaleko od Latina.

Oskoruša je policija kanila ispitati o ubojstvu starice, nadajući se da ima nekih korisnih informacija. Tražili su ga i zbog toga je jer je Ana Klipa nekoliko dana prije no što je zadavljena prijavila da joj je iz kuće ukraden novac, pa se pretpostavilo da bi Oskoruš, prijavljivan tko zna koliko puta baš zbog krađa, i tu mogao imati prste.

Policija mu je bezuspješno dolazila na vrata još od travnja, zbog izbjegavanja kaznene i prekršajne odgovornosti. Umjesto da ga privedu, policajci su samo mogli gledati za njim kad je prije 12 dana mačetom pokušao zasjeći policajca iz Ogulina i zatim pobjegao u šumu. S njim je tada pobjegao i 25-godišnjak. Je li taj drugi mladić ubojica, policija nije željela odgovoriti. Baš kao i mladić koji je pobjegao s Oskorušem star je i Goranov brat Ivica Cindrić. No, on bi trebao biti u zatvoru jer je osuđen na pet i pol godina zbog razbojništva i nanošenja teških ozljeda od kojih je umro Ivo Batljan, povratnik u Banju Luku.

Bilo je to u svibnu 2007. godine, a zajedno s njim osuđen je i tada maloljetni Goran Oskoruš koji je pomagao u pljački. Po presudi karlovačko Županijskog suda, trebao je biti smještaj u odgojni zavod, ali se Vrhovni sud složio s Goranom Oskorušom da je kazna prestroga i dosudio mu blaži popravni dom, navodeći kako će ga boravak tamo popraviti.

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:29 20.07.2010.

I kad Romi (cigosi ) dobiju od policije ,sto i trebaju,nadju se koji ih brane...

OB
-obrisani-
02:43 21.07.2010.

Nije ubojica dok nema presude! Joj, joj, joj...

ST
strsica
10:33 21.07.2010.

Nekada je Latin i Plaski bio oaza mira i srece. Poprilicno skromnih ljudi, nije tu bilo nekog velikog bogatsva ali svi su vrijedno radili i zivjelo se kvalitativno. Onda smo postali nekakva republika Srpska, moj Boze ne ponovilo se, a onda je doslo dao DEMOKRACIJE Tudjmanove, e moj Boze zar nas toliko mrzis. Protjerase domace, naselise divlje. Najveci olos naselise i jos cigice ka tome. Sve sami kriminalci uglavnom. Hrvati iz B. Luke koji su naravno protjerani ili ZAMJENJENI ako su nesto vredjeli otisli su u Zagreb, a Plaski dobi olos. Tako se sada i zivi u Plaskom, kako olos moze da funkcionise. Pa u Latinu se nikada nikakav kriminal nije desio, bilo je par kradljivki ka Milka Sasinka ili Mira Tucina zvana celavica i to je to. Ostalo je sve teklo nekim svojim tokom. Mirno i normalno. Da zaboravih da spomenem Milu Dragasa bijeljina, koji je inace nesposoban za vojsku bio ali je u Krajini imao organizovanu bandu da krade i rastura. Eto svi smo znali za tih troje. Ali sada u demokraciji, ma ne znas od kuda ti prijeti opasnost, sve kriminalac do kriminalca. Ko je normalan mogao udaviti jadnu staricu koja je jedva hodala. Ma i ako su joj pare uzeli, ma zasto je ubiti??? Bolesni mozgovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije