Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeteća poruka

Uhićen mladić koji je premijerki Kosor poslao prijeteći e-mail

jadranka kosor, đuro đaković (1)
Ivica Galović/PIXSELL
12.03.2011.
u 15:05

Majka brani sina: Mail je prepisao s foruma i poslao premijerki jer vidi situaciju u zemlji

– Upali su nam u stan u petak u 19.20 sati i rekli da nam sina odvode na obavijesni razgovor u Policijsku postaju u Zaboku jer je poslao prijeteće pismo premijerki Jadranki Kosor. Bili smo u šoku jer je nakon što je obavljen obavijesni razgovor naš sin ostao u pritvoru – prepričavala nam je LJ. V. iz Zaboka uhićenje svoga 18-godišnjeg sina T. V., koji je prijeteće pismo premijerki poslao, kako smo doznali, s e-adrese svog oca.

Premijerki pogrdna imena

U poruci je, među ostalim, napisao: “Znam ja sve o tebi”... Potom je premijerku nazvao različitim pogrdnim imenima te dodao: “...Bolje ti je da sama daš ostavku ili ću se ja za to pobrinuti...”

– Nismo imali prilike mnogo s njime razgovarati otkako je došla policija, ali uspio mi je reći da nije on napisao taj tekst, već ga je kopirao iz teksta koji je pronašao negdje na internetu. Rekao je i da nije mislilo da je to prava adresa Jadranke Kosor, a ja mu vjerujem. Uistinu ne znam kako je uopće došao do te adrese – rekla nam je zabrinuta majka, koja smatra da je njen sin to učinio pomalo naivno, ali nipošto zlonamjerno i s namjerom da prijetnje ostvari.

– Pa kad nije u školi, na internetu je i mnogo vremena provodi na Facebooku. Današnja su djeca informirana i vide što se događa u zemlji pa je valjda potaknut time napravio to što je napravio. Tu prijetnju mogao je kopirati na Facebooku ili na nekom forumu, vjerujem da zbog stanja u državi internetom kruže brojni takvi tekstovi. To sigurno nije razlog da se 18-godišnjak i mi kao njegovi roditelji osjećamo kao zadnji kriminalci i da mi sin mora prenoćiti u zatvoru – opravdava ga majka.

Pošto su sina odveli u petak navečer, roditeljima je rečeno da dođu po njega sljedeće jutro oko 10 sati, no taj je termin odgođen na 12 sati, a u subotu oko 12.30 sati policija je došla u stan obitelji i napravila pretragu stana.

– Osim računala, koje su uzeli odmah, sljedeći su dan pronašli još dva USB-a. Na njima je sin imao omiljene serije koje je snimao, da bi ih mogao pogledati kad se vrati iz škole – objašnjava Lj. V. Potom je računalo u zabočkoj policijskoj postaji pregledano u nazočnosti sina i odvjetnika, a pozvana je i pravobraniteljica za mladež te je i ona obavila razgovor sa 18-godišnjakom, inače vrlo dobrim učenikom hotelijersko-turističke škole u Zaboku.

Nije član stranke

– Vidite, dečko je na računalu pisao maturalnu radnju, a pregledavali su ga kao da u njemu čuva teorije urote i rušenja države. Ali, moram reći da su zabočki policajci bili uistinu korektni. On je običan 18-godišnjak, posve normalan dječak, nikada problematičan. Nije on tip koji ruši Vladu i prijeti premijerki, on je samo mlad čovjek koji vidi što se događa u zemlji i na to je malo nespretno reagirao – rekla je Lj. V. za svog sina, koji inače nije član nikakve političke stranke, niti je ikada kažnjavan. T. V. je nakon noći u pritvoru u poslijepodnevnim satima ipak pušten kući.

Komentara 219

OB
-obrisani-
16:10 12.03.2011.

Dragi Ivo. Aj sad hapsi.

MJ
mjernajedinica
15:20 12.03.2011.

SRPSKA DEMOKRATSKA SAMOSTALNA STRANKA!!! Koalicijski partner HDZ-ea!!!

MA
medjimurac.at
19:51 12.03.2011.

A za prijetnju nek malo ohladi koji mjesec da se vise ne sali !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije