Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postavio eksploziv

Uhićen 68-godišnji napadač na školu u Brindisiju

melissa bassi
Reuters/Pixsell
07.06.2012.
u 10:25

Vantaggiato je praćen jer su tv-kamere snimile njegov automobil, bijeli Fiat Punto, kako kruži oko škole Morvillo malo prije eksplozije, koja je, 19. svibnja gotovo izazvala pokolj učenica koje su ujutro ulazile u školsku zgradu.

RIM – Uhićen je napadač na školu u Brindisiju kojom je prilikom usmrćena učenica Melissa Bassi (16) i ranjeno još pet učenica srednje modne škole Morvillo-Falcone.

Tužitelj u Lecceu, Cataldo Motta, potvrdio je danas novinarima kako je uhićen Giovanni Vantaggiato (68) iz mjesta Copertino pokraj Leccea na jugu Italije.

Umirovljenik Giovanni Vantaggiato, vlasnik i prodavaonice plinskih boca, koga je već danima pratila policija kao osumnjičenog za podmetanje eksploziva ispred škole u Brindisiju, bio je uhićen u srijedu, a onda je u noći na četvrtak, u 1.30 sati priznao: “Da, onu bombu sam ja načinio”.

Vantaggiato je praćen jer su tv-kamere snimile njegov automobil, bijeli Fiat Punto, kako kruži oko škole Morvillo malo prije eksplozije, koja je, podsjetimo, 19. svibnja gotovo izazvala pokolj učenica koje su ujutro ulazile u školsku zgradu. I drugi njegov automobil, Hyundai, s kojim je vjerojatno donio tri plinske boce koje su eksplodirale u 7.15 sati 19. svibnja, viđen je pokraj škole.

Kada je policija došla po njega i na početku ispitivanja Giovanni Vantaggiato negirao je sve, svaku svoju umješanost u postavljanje i aktiviranje eksploziva. No, dokazni materijal je bio čvrst. Pokazane su mu snimke njegovih automobila pokraj škole, njegove snimke, pa i telefonske razgovore itd., te je na koncu priznao svoj zločin.

Još se ne zna zašto je postavio eksploziv. Pretpostavlja se da se htio osvetiti nekome iz sudstva, u zgradi koja se nalazi u blizini škole. Daljnja istraga i ispitivanje uhićenoga bit će potrebna za dolazak i do toga odgovora. No, čini se kako su sve pretpostavke o mafijaškoj ili anarhističkoj vezi u napadu na školu odbačene i to gotovo odmah, jer se istraga usmjerila upravo prema traganju za jednom osobom i zatim upravo prema Giovanniju Vantaggiatu, koji je, navodno, već 2005. godine postavio sličan eksploziv.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije