Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa nije naučio

Ugostitelj iz Karlovca i bivši robijaš opet uhićen u pljački

Nino Karan
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
29.07.2013.
u 20:19

Pratili lopove? Karana i Darka Pajića specijalci su uhvatili u munjevitoj akciji nekoliko minuta poslije krađe 40.000 kuna.

Nino Karan (48) i Darko Pajić (40) uhićeni su u pomalo spektakularnoj akciji specijalne policije, samo koji trenutak nakon što su u nedjelju u 14.50, kako se sumnja, orobili automat-klub Flamingo. Jedan od njih, još se ne zna koji jer je policija, kao i obično u ovakvim situacijama, zakopčana do grla, upao u automat-klub u zagrebačkom Maksimiru.

Maskiran fantomkom

Ušao je na stražnji ulaz, bio je maskiran fantomkom i u rukama je imao pištolj. Uperio ga je u zaposlenicu I. P. (32) te zatražio novac. Uplašena žena dala mu je 40.000 kuna, nakon čega je razbojnik pobjegao. Njegov “kolega” čekao je ispred Flaminga u plavom passatu. No bijeg im nije dugo trajao jer su ih na križanju Crnčićeve ulice i Jordanovca presreli pripadnici specijalne policije te uhitili.

Akcija je bila munjevita, a zasad je nejasno i kako su se specijalci tako brzo našli na mjestu događaja. Neslužbeno se čuje da je bila riječ o dojavi, no vjerojatnije je ipak da se radi o dulje vrijeme pomno planiranoj akciji, tijekom koje su Karan i Pajić tajno praćeni. Jer Karanovo ime nije nepoznato u policijskim krugovima, riječ je o čovjeku koji je više puta prijavljivan, a u svom dosjeu ima i osudu zbog pljačke Karlovačke banke 15. listopada 2004. Prema optužnici, Karan je u tom razbojstvu sudjelovao s još nekoliko osoba.

Karan je najprije bio osuđen na pet i pol godina zatvora, no nakon što je ta presuda ukinuta, drugo sudsko vijeće osudilo ga je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Teretio se da je s ostalima orobio poslovnicu Karlovačke banke u trgovačkom centu Era u Karlovcu. U poslovnicu banke upali su maskirani i naoružani pištoljima, odnijeli su 428.693 kune, a pobjegli su vozilom na kojem su bile lažne tablice. Dok je bio u pritvoru zbog tog razbojstva, Karan je optužen i za pokušaj iznude 2007. nad M. L. Teretio se da je za posuđenih 3000 kuna tražio da mu se vrati 220.000 kuna te da je pritom pištoljem prijetio M. L. tražeći od njega da kod javnog bilježnika potpiše izjavu o dugu.

Veze sa zločinačkom

Inače, Karan je u Karlovcu poznat kao vlasnik restorana, a ime mu se na stranicama crne kronike pojavilo i tijekom suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji. Tada je bio svjedok jer su ga zaštićeni svjedoci spominjali kao osobu koja je od pojedinih optuženika kupovala drogu. No Karan je sve to nijekao tvrdeći da neke optuženike poznaje iz druženja, a s nekima je bio i u poslovnim odnosima te su zajedno držali ugostiteljske objekte.

>>Zagrepčanki iz stana \'očistio\' dobra vrijedna 300.000 kuna!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije