Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Šibenskom kanalu pronađen mrtvi dupin

dupin
Hrvoslav Pavić
22.10.2009.
u 01:18

O pronalasku dupina dugačkog oko 2,5 metra i teškog između sto i 150 kilograma u blizini staroga šibenskog gradskog kupališta Martinska policiji je još oko 9 sati dojavio jedan šibenski ribar.

Do kasno u noć trajalo je izvlačenje beživotnog tijela dupina nađenog u srijedu ujutro u kanalu sv. Ante u Šibeniku.

O pronalasku životinje duge oko 2,5 metra i teške između stotine i 150 kilograma u blizini staroga šibenskog gradskog kupališta Martinska policiji je još oko 9 sati dojavio jedan šibenski ribar, ali ga je posada broda Postaje pomorske policije Policijske uprave Šibensko-kninske Dubravice našla tek u 13.40 sati.

Truplo je vezano za brod i otegljeno do pristaništa u Mandalini, gdje se čekalo da po njega iz Zagreba dođe dr. Hrvoje Gomerčić s Veterinarskog fakulteta.

Gomerčić je putovao automobilom s prikolicom, bez dizalice, te je tek kasno u noći uočen problem oko ukrcavanja. Satima se tražila dizalica i smišljalo se kako osvijetliti područje. Nakon ukrcavanja Gomerčić je uočio da je dupinu slomljen rep, ali nije mogao utvrditi uzrok smrti. Tijekom noći dupin je odvezen na zagrebački Veterinarski fakultet.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Nevera
Nevera
05:55 22.10.2009.

I dupini umiru, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije