Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
globalna akcija

Ugasite svjetla i izdvojite jedan sat za planet Zemlju!

'A \'Blue Marble\' image of the Earth taken from the VIIRS instrument aboard NASA\'s most recently launched Earth-observing satellite - Suomi NPP, received by Reuters January 25, 2012. This composite
'NASA'
30.03.2012.
u 12:31

Svjetla će se u Hrvatskoj ugasiti u 20.30 sati, a akciji su se pridružili gradovi poput Dubrovnika, Splita, Osijeka, Pule...

Ovogodišnja inicijativa "Sat za planet Zemlju" zamračit će dubrovačke zidine, splitsku rivu i južno pročelje Dioklecijanove palače, osječku Tvrđu, pulsku Arenu, makarsku rivijeru... Sutra se, naime, u stotinama svjetskih gradova, kojima su se pridružili i hrvatski, na jedan sat gase svjetla.

Hrvatska će u mraku na jedan sat biti od 20.30 do 21.30 sati te na taj način postati dijelom najveće volonterske akcije u svijetu. Akcija poznata kao Earth Hour počela je 2007. godine u Sydneyju, a prošle je godine u njoj sudjelovao 5251 grad u 135 zemalja svijeta na svim kontinentima.  

U svijetu će ove godine svoja svjetla ugasiti neke popularne znamenitosti poput Eiffelova tornja, grčke Akropole, egipatskih piramida, Times Squarea u New Yorku, londonskog Tower Bridgea...

Ključne riječi

Komentara 4

BO
bomba
12:47 30.03.2012.

Ja ću taj sat sve upaliti. Ovo su samo gluposti i licemjerstvo nekih udruga kao i oni nešto rade. Neka se ti isti odreknu toga cijele godine a ne samo 1 sat.

MY
mysel
18:50 30.03.2012.

hep ima nacina da to duplo naplati

Avatar Meggi
Meggi
08:54 31.03.2012.

.. al pojačati broj zaštitara i policije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije