Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbrajanje štete

Ugašena po dva požara u Splitu i u istarskim šumama

pozar (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
Autori: SaD/VLM, tli/VLM
29.07.2012.
u 14:02

Izgorjelo je ukupno 35 hektara bjelogorične šume i raslinja u Kaštelir Labincima i Gajmovićima, a u gašenju je sudjelovalo 46 vatrogasaca s 19 vatrogasnih vozila te četiri kanadera.

Istarski vatrogasci lokalizirali su dva požara otvorenog tipa koji su tijekom podneva izbili u okolici Poreča i Pazina. Izgorjelo je ukupno 35 hektara bjelogorične šume i raslinja u Kaštelir Labincima i Gajmovićima, a u gašenju je sudjelovalo 46 vatrogasaca s 19 vatrogasnih vozila te četiri kanadera.

Ugašeni požari kraj splitskog City centra i groblja na Lovrincu

Ugašen je požar koji je oko podneva po treći puta u posljednja tri dana izbio u blizini splitskog City Center One u Vukovarskoj ulici.

Vlasnici obližnjih kuća glasno su negodovali kako je ovaj požar kao i dva prethodna zadnjih dana- podmetnut. U gašenju je sudjelovalo tridest vatrogasaca s 10 vozila, a pomagao im je i jedan helikopter. Na terenu su policajci te ekipa za očevid kako bi se utvrdile okolnosti izbijanja oba požara. U 14.30 sati ugašena je i vatra koja je od 28. srpnja u 12.45 sati palila nisko i visoko raslinje kraj Groblja u Lovrincu. koji je izbio sjeverno od groblja.

U gašenju su sudjelovala 53 gasitelja s 12 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Split te dobrovoljnih vatrogasnih društava Žrnovnica, Podstrana, Vranjic, Solin i Split. Požar je gasio i jedan helikopter.

U oba požara izgorjelo je oko osam hektara trave, niskog i visokog raslinja.

 

Komentara 7

Avatar cannabinoid
cannabinoid
15:00 29.07.2012.

@omer pa sto je tu cudno? osim tvog lijecenja kompleksa.

VE
velikazmija
15:08 29.07.2012.

slušaj omere majmune jesi li pročitao članak treći puta požar na istom mijestu misliš da se šibica može tri puta paliti zapaljena već bila pa onda i treći put -može ali je treba potpaliti upravo to rade ti konji kojiji nam te požare serviraju što radi prvi policajac na brijunima i on za 7 kn -- di su ti titini agenti što kukate za njima pa sad su titoisti na vlasti ajde nađite potpaljivača --crveni --

OM
omer
14:42 29.07.2012.

Treba preko sezone skuplat ljude iz unutrašnjosti da gase požare po i oko Splita i u dalmaciji, jer domaći su prezauzeti sa biznisom, a inaće im se to i neradi, a ovima koji če gasiti poslje će debelo naplatiti dalmatinskoko more i dalmatinski zrak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije