Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga U ime obitelji
Povratak na članak

'Nikada nećemo odustati od ljudskog života, predali smo suprijedlog. O referendumu nismo razgovarali'

Zakon o pobačaju iz 1978. ponovno je došao na dnevni red Ustavnog suda

Komentari 46

DO
doby43
12:19 27.10.2016.

Svi ovdje zaboravljaju treću stranu tj oca. Što ako otac želi da se rodi dijete i brine o njemu? Po zakonu uopće nema pravo izbora on. Trebalo bi se to propisat.

VL
RI
Ringo
10:24 27.10.2016.

Svakom novorođenom djetetu 2000 eura plus 1000 kn mjesečno dok ne završi školovanje. Bez obzira na imovinsko stanje roditelja. Nagrađivanje je pravi put i na taj način smanjiti broj abortusa.

VL
G4
G_4
10:04 27.10.2016.

U ovoj državi ima više udruga nego zaposlenih. Tko to financira i čime se ti ljudi bave da za vrijeme radnog vremena izbivaju s posla. Sve mi se čini da se kod nas bolje živi ako ne radiš.

VL
DU
Deleted user
11:32 27.10.2016.

Ima u Hrvatskoj i onih koji misle da bi nam se trebalo legalizirati pravo na smrt. S ljudima vrste Planinić o tome se nikad u Hrvatskoj neće razgovartai.

VL
PO
pompa1
11:36 27.10.2016.

Ako Ustav poštuje pravo na život, onda ne možemo imati zakon koji to pravo uskraćuje. Da život počinje od začeća nije nikakva vjerska dogma, nego znanstvena činjenica koju nijedan ozbiljni znanstvenik ne negira. Hoće li se hrvatski zakoni voditi po znanstvenim spoznajama ili po osobnim mišljenjima?

VL
DU
Deleted user
12:24 27.10.2016.

Ustavni sud je zauzeo stanovište da se o ljudskim pravima ne može odlučivati referendumom. Zato treba jednostavno zabraniti pobačaj osim u slučaju silovanja, ugroženosti zdravlja majke ili djeteta. Žena može s svojim tijelom što se mene tiče raditi što hoće. Ako joj se skače s zgrade neka skače. Ali dijete je odvojeni organizam i država mora štiti njegova prava. Uz to treba olakšati maksimalno usvajanje neželjene djece. Ukinuti novac udrugama i preusmjeriti kao pomoć socijalno ugroženim majkama. To bi desna vlada izglasala, ali hdz nije desna vlada nego kao i sdp lijeva...

VL
Avatar George Bailey
George Bailey
10:51 27.10.2016.

Podrška UiO!

VL
DU
Deleted user
10:22 27.10.2016.

Ja sam definitivno protiv pobačaja. Ipak je u pitanju ljudski život-. Zato treba zabraniti svaki oblik seksualne aktivnosti, osim u rerproduktivne svrhe. Pozivam Markićku da se javno očituje u svezi toga. Neka svojim primjerom (izjavom) pokaže da je to jedini način kako će žena biti potpuno u pravu odlučivati o svom tijelu.

VL
RG
RuzaSapina56@gmail.com
10:59 27.10.2016.

Ja kao majka smatram da je zločin ubiti dijete pod svojim srcem! Predlažem da iako se prekid života dogodi da se majci preda bebica i neka ju sahrani pa da se osvjesti a ne da sluzi kao otpad ili za botoks ili pomlađivanje ....

VL
SZ
slaven.zadravec
10:13 27.10.2016.

Pustite žene na miru!

VL
Avatar Vucibatina
Vucibatina
10:02 27.10.2016.

Čije Obitelji ? Moje ne !

VL
MA
malaliba
10:31 27.10.2016.

Čak ni uPoljskoj takav zakon nije prošao, a koliko znam nijedna država u Europi nema takav isključivi zakon. Pobačaji se zabranom neće spriječiti, samo će se omogučiti dobra zarad raznim "fušerima", i susjednim državama.

VL
BR
Blade Runner
10:40 27.10.2016.

I zadnje, Markic i Planinic, okanite se nasrtaja na ljudska i zenska prava potvrdjena svim medjunarodnim konvencijama i nadjite si korisniji posao!

VL
LE
Leonorfi
12:04 27.10.2016.

Ma sve to lijepo, bajno i sjajno, ali neka se ta ekipa upita ovo. Što s tom djecom koju spasite kada se ona rode? Hoćete li sudjelovati u odgoju, financiranju za odjeću, obuću, hranu, pelene, knjige, školovanje općenito? Obvezati se kod javog bilježnika ili jednostavo savješću? I nemojte sad pričati da je i mene mama mogla abortirati, jer da, mogla je, ali nije, jer je tako izabrala. IZABRALA. I te nebuloze da smo mi ZA abortus - mi nismo ZA ABORTUS, nego PROTIV ZABRANE. Nisam baš uvjerena da bi svi tako govorili da im žena, majka, sestra, kćer ostanu trudne nakon silovanja. Dajte prestanite kenjkati, da se riješe bitnije stvari u državi manje bi bilo pobačaja.

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
10:34 27.10.2016.

Jučer sam pročitao u dnevnom tisku, u Salvadoru su katolibani pritiscima na vladu uspjeli ugurati u zakon da je i spontani pobačaj kažnjiv, žene dobivaju po 30 godina zatvora u slučaju spontanog pobačaja, ovi pacijenti to žele?

VL
BA
BABYLONFALL
18:49 27.10.2016.

Isus je dao svoj život za nas da bi mi imali slobodu savjesti, a ne da nam licemjerni farizeji nameću svoju volju i kako njima u tom trenutku prija. ========================================================= Neka svatko odluči po svojoj savjesti, a ne da gaa ga netko prisiljava! Gdje je demokracija i sloboda u prisili?,...nigdje! Bez slobode savjesti, nema ni slobodnog čovjeka, već samo rob! MOJE TIJELO, MOJ IZBOR! ========================================================= Čak i vaš papa citira: "Sin, also for those who don't have faith, exists when one goes against one's conscience." pope Francis -------------------------------------------------------------------------------------------------- "Grijeh, i za one koji ne vjeruju, postoji kad se ide protiv nečije savjesti." papa Franjo ===================================================================== "Never do anything against conscience even if the state demands it." Albert Einstein ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Nikada ne čini protiv savjesti čak i ako država to zahtjeva." Albert Einstein =============================================================== "No provision in our Constitution ought to be dearer to man than that which protects the "rights of conscience against the enterprises of the civil authority." Thomas Jefferson --------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Niti jedna mjera u našem ustavu nebi čovjeku smjela biti draža od one koja štiti pravo savjesti protiv poduzetništva civilne vlasti.“ Thomas Jefferson ========================================================================== TVOJE TIJELO, TVOJ IZBOR!

VL
AM
AMD------------------------
10:53 27.10.2016.

upotrijebiti vlastiti mozak i samo se njega drzati kao pijan plota a ne ?udruga ,stranaka itd je 100% napredak za vas ,vasu okolinu i cijelo drustvo ! udruge, stranke su trgovine . i kao sve trgovine zele vas obmaniti-rijetko razbistriti,to uvjek i svaki put morate napraviti sami ! u ime obitelji ili antifasisti -ove dvije extreme i sve druge udruge je potrebno podvrgnuti analizi : sto to oni nude ?koje su im namjere ?koje su njihove namjere ? i nikada bez upotrebe vlastitoga razuma tamo necete dobiti sto vam je stvarno bitno.

VL
Avatar ^orlando^
^orlando^
10:23 27.10.2016.

znaci prije braka nista, u braku samo kad se prave djeca i ne šarati i imati avanture i tako da ova udruga i ne treba i bolje da se brinu za sebe, nemaju oni što upravljati tuđim životima i sudbimama.

VL
Avatar Arkandjel
Arkandjel
10:15 27.10.2016.

Bravo U Ime Obitelji! Samo naprijed prema zabrani!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.