Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagiranje

Udruga Pelješki most: Turska preko BiH želi prodor na Jadran

živi pelješki most (1)
Grgo Jelavić/PIXSELL
28.09.2012.
u 13:54

Stav udruge Pelješki most je jasan – povezivanje Hrvatske u jedinstvenu cjelinu, sukladno međunarodnom i nacionalnom pravu, poštujući sve norme zaštite prirode

Udruga Pelješki most oglasila se priopćenjem u kojem hrvatske vlasti proziva za pad na testu demokracije zbog toga što se nisu očitovale na peticiju o povezivanju sjevera i juga.

– Tišina nas muči i navodi kako je politička volja hrvatskih vladajućih političara možda samo trik zaborava, naređen od paralelnih hijerarhija vlasti – kažu u udruzi nastavljajući: 

"Plan prodora Bošnjaka na Jadran iz 1993. danas se ostvaruje metodom specijalnog rata po pitanju razgraničenja na Kleku i Neumu. Ova politika potaknuta je novom osmanskom imperijalnom politikom Republike Turske koja jača svoj utjecaj u Bosni i Hercegovini kao i u jugoistočnoj Europi. U isto vrijeme zbiva se proces ponižavanja i poništavanja političke nazočnosti hrvatske komponente u Federaciji, dok muslimanska/bošnjačka politička elita na agresivan način želi ostvariti svoje ciljeve, otimajući hrvatsku baštinu u Bosni i Hercegovini."

– Stav udruge Pelješki most je jasan – povezivanje Hrvatske u jedinstvenu cjelinu, sukladno međunarodnom i nacionalnom pravu, poštujući sve norme zaštite prirode, a to znači ne ratifikaciji, jer ako se škoji i vrh Kleka predaju Bosni i Hercegovini, moramo biti svjesni da će nam tek tada uvjetovati ne samo visinu nego i gradnju mosta, ne trajektima u Malostonskom zaljevu, već to pitanje rješavati na relaciji Ploče – Trpanj, odnosno dovršiti rekonstrukciju pelješke ceste do konačnog rješenja prometne povezanosti mostom i zaštititi Malostonski zaljev, hrvatski nacionalni brend i kruh hrvatskih školjkara i ribara nadasve – poručuju iz udruge Pelješki most. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Dugopamti
17:44 28.09.2012.

Tisuću hrvatskih otoka nije povezano mostom sa ostatkom zemlje pa ipak nisu ništa manje hrvatski. Danski glavni grad Kopenhagen (na otoku) bio je stoljećima (do pred kratko) povezan sa kopnom pomoću brodova.

OB
-obrisani-
22:45 28.09.2012.

Hrvatsku treba spojiti od posavine do neuma i tocka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije