Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUŽNICI

Udruga Franak najavila nove aktivnosti prema bankama

euri
Reuters/Ilustracija
11.09.2014.
u 12:47

Dužnici u Republici Hrvatskoj proživljavaju agoniju, tvrde u Franku

Udruga Franak priopćila je kako je Antal Rogan, šef zastupnika vladajuće stranke Fidesz u mađarskome parlamentu, rekao da bi mađarskim dužnicima u kreditima s valutnom klauzulom do veljače 2015. trebalo biti vraćeno sve što su banke nezakonito stekle. Banke mogu očekivati vrlo ozbiljne kazne ako se ne budu pridržavale zakona i ako ne vrate dužnicima ono što su stekle nezakonito, rekao je Rogan.

"Za to vrijeme dužnici u Republici Hrvatskoj proživljavaju agoniju, jer ne mogu još uvijek dobiti preplaćene iznose kamata na temelju pravomoćne presude Visokoga trgovačkog suda, dok se na odluku Vrhovnoga suda o nezakonitosti ugovorene valutne klauzule CHF mora čekati još neko vrijeme", poručuju iz Udruge Franak, najavljujući nove aktivnosti prema bankama sa svrhom da "prihvate realnost i vrate dužnicima nezakonito stečen novac, bez dodatnih sudskih procesa".

>> Franak opet poziva na povlačenje tumačenja članka Zakona o potrošačkom kreditiranju

Komentara 4

CR
crocro
18:31 11.09.2014.

Šteta da Orban nije Hrvat, jer da je on Hrvat u Hrvatskoj bankama bi se gaće tresle. Zato mađari mogu biti spokojni, Orban će to dovesti u red sve po zakonu i pravdi. Zar nisu gluposti da građani moraju pojedinačno utuživati da bi ostvarili svoje pravo. A sudovi generalno donijeli odluku tj. presudu u korist oštećenih. Znači onaj koji nema novaca da pokrene tužbe taj može zaboraviti na povrat ukradenog. A pobjeda banaka nad oštećenima bio bi snažan signal da banke mogu mirno nastaviti tamo gdje su stali i gdje su ih u "potkradanju" štediša privremeno zaustavili.

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
14:20 11.09.2014.

Pošto u Hr odavno vladaju kriminalci,sociopati i mediokriteti potpomognuti Krovosuđem onda se ne treba čuditi ovoj situaciji!

TR
trunjo
17:55 11.09.2014.

Super mi je što su u HR svi krivi za nedaće čovjeka osim njih samih...Da li su ti ljudi bili maloumni kada su potpisivali ugovore? Ako jesu treba ih proglasiti poslovno nesposobnima...Sve je bilo super kada im je kamata bila par postotaka manja od € kredita...Još su se i "smijali" budalama koji dižu kredite u €...A sada traže pomoć i drvlje i kamenje po bankarima a sami su se doveli u neobrano grožđe jer i maloj djeci je poznato da HNB veže kunu uz € a ne uz CHF .... Što ste potpisali sada i kusajte....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije