Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHDD OBJAVIO

Udruga državnih odvjetnika traži žurni sastanak s ministarstvom: 'Nastavite s radom na Zakonu o plaćama'

Zagreb: Plenković na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća najavio novo pojeftinjenje goriva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
10.01.2024.
u 16:13

U objavljenom priopćenju, predstavnicima Udruge je, na sastanku održanom u studenom 2023. godine, na kojem su bili prisutni predstavnici Udruge i predstavnici ministarstva, rečeno da će Ministarstvo nastaviti rad na Izmjenama i dopunama Zakona o plaći

Udruga hrvatskih državnoodvjetničkih dužnosnika (UHDD) je nakon jučer održanog sastanka uputila ove srijede Ministarstvu pravosuđa i uprave prijedlog za žurnim održavanjem sastanka, i to po pitanju rada na Zakonu o plaći i drugim materijalnim pravima pravosudnih dužnosnika. 

U objavljenom priopćenju Udruge s potpisom predsjednice Anite Kalajžić, predstavnicima Udruge je, na sastanku održanom u studenom 2023. godine, na kojem su bili prisutni predstavnici Udruge i predstavnici ministarstva, rečeno da će Ministarstvo nastaviti rad na Izmjenama i dopunama Zakona o plaći i drugim materijalnim pravima pravosudnih dužnosnika, nakon što dovrše rad na Zakonu o državnim službenicima.

Budući da je navedeni Zakon stupio na snagu 1. siječnja 2024., Udruga smatra da su se sada stekli uvjeti za nastavak rada na Zakonu o plaći i drugim materijalnim pravima pravosudnih dužnosnika zbog čega je zatraženo žurno održavanje sastanka, objavili su.

- Napominjemo da, iako je Europska komisija u svom Izvješću dala preporuku da se nastavi strukturni rad na pitanju plaća pravosudnih dužnosnika kako bi se utvrdili objektivni kriteriji za prilagodbu plaća i to sve do kraja 2023. godine, UHDD uvažava sve objektivne okolnosti za prolongiranje postupanja po Izvješću Europske komisije koje su utjecale da Ministarstvo pravosuđa i uprave ne ispoštuje navedeni rok, kao i nastojanja istog Ministarstva u pogledu rješavanja materijalnog statusa državnih službenika, s obzirom da bez rješavanja navedene problematike pravosudni sustav pa tako i Državno odvjetništvo ne može na valjan način obavljati svoju zadaću - objasnili su.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije