Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGONIJA 'GAJ FM'

Uđe li Končar u 'Gaj radnici dobivaju 4 zaostale plaće?!

gaj
Maja Šantoši/Pixsell
11.06.2011.
u 08:56

Ne vjerujte zločestim ljudima koji šire dezinformacije, poručili su radnicima putem medija sindikalni predstavnici

SLATINA –  Predstavnici Sindikata PPDIV-a  i Podružnice sindikata slatinskog 'Gaj-a', Šimo Orešković i Željko Vuković, u utorak su u Zagrebu dobili potporu Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva za projekt tvrtke 'Jadranska ulaganja' preuzimanja i restruktuiranje prezadužene tvrtke 'Gaj' i spašavanja tristotinjak radnih mjesta zaposlenika koji četiri mjeseca nisu dobili plaće. Apsurdno u svemu tome je što se za opstanak tvrtke i radnih mjesta ne bore vlasnici, nadzornici i uprava 'Gaj FM-a', već samo sindikat i radnici?!

Ministarstvo regionalnog razvoja poslalo požurnice Hypo banci i Hrvatskim šumama

– Ministarstvo je odmah uputilo požurnicu 'Hypo Alpe-Adria Banci' i 'Hrvatskim šumama' kako bi se žurno donijele odluke i omogučilo ulazak 'Jadranskih ulaganja' u 'Gaj', vraćanje radnika na posao i pokretanje proizvodnje. Održan je i sastanak s dr. Nenadom Končarom, vlasnikom 'Jadranskih ulaganja' koji je potvrdio vjeru u konačan pozitivan ishod dosadašnjih dogovora oko preuzimanja 'Gaja' te isplatu svih zaostalih plaća čim dobiju 'zeleno svijetlo' za ulazak u 'Gaj', kaže Šimo Orešković, regionalni povjerenik PPDIV-a najavivši i sastanak u Uredu za socijalno partnerstvo Vlade RH na kojem treba riješiti problem isplate barem jedne zaostale plaće koja bi ublažila teške socijalne prilike u kojima radnici danas žive. U pismu – obavijesti upućenom jučer radnicima 'Gaja', objavljenog više puta u lokalnim medijima, sindikat je zatražio od radnika razumijevanje i strpljenje.

'Jadranska ulaganja' jedni spas od propasti

– Mi nemamo drugo rješenje osim ovog koji nude 'Jadranska ulaganja'. I dalje smo vjerno sa vama i molimo vas: - Nemojte nasjedati raznim dezinformacijama zločestih ljudi koji su do sada vodili računa samo o svojem osobnom interesu, što imaju namjeru i dalje činiti. Vi ih dobro poznajete, stoji u pismu koje su potpisali sindikalci Orešković i Vuković. Završni razgovori i potpisivanje ugovora o preuzimanju 'Gaja', kako se očekuje, trebaju se obaviti tijekom tjedna, a već idućeg tjedna moguće je da radnici dobiju četiri neisplaćene plaće i ponovo pokrenu strojeve u 'Gaju' koji petnaestak dana ne radi zbog toga što ih je HEP, zbog duga od oko 3 milijuna kuna za potrošenu električnu energiju, isključio iz elektroenergetskog sustava.  Konačna odluka o ulasku Končara u prezaduženi 'Gaj FM' očekuje se idući tjedan.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:46 11.06.2011.

Izgleda da su sve uprave poduzeca,.....bile nelojalne, nestrucne, korumprirane i na kraju krajeva izdajnicke. Svi hoteli, kampovi, tvornice, udruge, bolnice, gradovi, opcine,.....sve je opljackano i izdano. Grcka je definitivno popala i nema nacina da se spasi od bankrota,....vise im nitkoo ne vjeruje jer se ponovo pokazalo da su lagali i krivotvorili dokumentaciju. Na isti nacin se ponasa i Spanjolska koja u najnovije izvijescu iznosi da je uprkos porastu nezaposlenosti od 7.2% ekonomije porasla 1.5%,....sto je absolutni absurd. Mi takodje idemo u propast iz koje nas ni EU vise ne moze izvuci. Nije toliko stvar u novcu i nasem dugu,....nego je stvar u nasem nepostenju, neradu, neznanju, nepotizmu,....i nelojalnosti uprava poduzeca,.....kao i nase neodgovorne Vlade i birokracije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije