Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet gori

Udar groma izazvao požar u Platu, vatra prijetila i kućama

požar,vatrogasci,vatra (1)
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/10
11.08.2012.
u 08:22

Jadranska magistrala bila je zatvorena za promet, a kolone na cestama duge više kilometara

Vatrogasno operativni središte Divulje DUZS-a zaprimilo je jutros oko 2 sata dojavu o požaru otvorenog prostora na području Župe Dubrovačke u Platu. Požarom kojeg je prouzročio udar groma zahvaćena je šuma i nisko raslinje, a gorjelo je i nadomak kuća u Mlini i Platu. U gašenju sudjeluju DIP Dubrovnik i lokalne vatrogasne snage. Jadranska magistrala kod Mline bila je zatvorena za promet, a kolone na cestama duge više kilometara.

Vatra više ne prijeti kućama, ali na istočnom dijelu prema Konavlima postoji mali problem. Naime, požar je dijelom prešao na teritoriji BiH, a vatrogasci strahuju da bi se mogao vratiti i razbuktati ako tijekom večeri zapuše bura. Kazao nam je to županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je oko 9.30 dojavu o požaru otvorenog prostora na području Komina, Kula Norinska. Gori trava i nisko raslinje, a u gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage.

I dalje je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora na predjelu Vukšića, za kojeg je dojava u Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a došla jučer. Opožarena je trava, nisko raslinje i bjelogorična šuma na minski sumnjivom području. Požar iz zraka gase četiri zračna traktora, a na terenu su i pripadnici DVD-a Stankovci.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Radovin – Kneževići. Požarom su zahvaćene poljoprivredne površine i hrastova šuma. Gašenje je u tijeku.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Rasline. U gašenju sudjeluju zemaljske vatrogasne snage, a na požarište su upućene zračne snage. Gori nisko raslinje, trava i smrika. Gašenje je u tijeku.

Požar otvorenog prostora na području Vele Farske uvale na otoku Braču lokaliziran je jučer u 21.30. Tijekom noći uspostavljeno je dežurstvo i sanacija požarišta, a jutros su upućena dva helikoptera s uređajem za gašenje da pomognu u saniranju rubnih dijelova požarišta. U gašenju požara sudjelovalo je oko 150 vatrogasaca sa 40 vozila iz 24 vatrogasne postrojbe. Požar su tijekom dana iz zraka gasila tri kanadera, dva zračna traktora i dva helikoptera. Opožarena je trava i nisko raslinje, a uslijedila je sanacija požarišta.

Požar na području Konjevrata, koji je izbio jučer poslijepodne, lokaliziran je jutros u 5.40 sati. Opožareno je 130 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovali su tri kanadera, dva zračna traktora, DVIP Šibenik, JVP Šibenik, DVD-i Perković, Šibenik, Zaton, Brodarica-Krapanj, Zableće, Grebaštica, Primošten, Tisno, Skradin, Drniš, Vodice i Rogoznica s ukupno 65 vatrogasaca i 21 vatrogasnim vozilom. Slijedi sanacija požarišta.

Ključne riječi

Komentara 4

AN
antrophy
12:16 11.08.2012.

Milna je na otoku Bracu, Mlini su kraj Dubrovnika, novinarcicu neinformirani

PU
pusrane
12:18 11.08.2012.

Udar groma usred vedrog neba.....samo da nije zapao snijeg .....

Avatar Matija22
Matija22
12:30 11.08.2012.

srbi zašto nam palite šume?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije