Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema dogovora

Učitelji nastavljaju štrajk dok grad Chicago traži sudsku zabranu

štrajk u chicagu (1)
Reuters/PIXSELL
17.09.2012.
u 07:35

Sindikalni izaslanici koji su trebali izglasati prekid štrajka predomislili su se i odlučiti prolongirati štrajk na barem još dva iduća dana

Gradonačelnik Chicaga Rahm Emanuel zatražit će sudsku zabranu nastavka štrajka učitelja i zaposlenika državnih škola koji na ulice, unatoč tvrdnjama gradskih vlasti da su štrajkašima ponudili zadovoljavajuće nove uvjete, izlaze već drugi tjedan zaredom. Štrajk, koji utječe na 350.000 učenika, izbio je kada su zapeli pregovori sindikata i grada o plaćama i procjeni radne sposobnosti učitelja.

Iako je sindikat učitelja bio zadovoljan ponuđenim i bio spreman prekinuti štrajk, izaslanici koji su trebali izglasati prekid štrajka predomislili su se, javlja BBC, i odlučili prolongirati štrajk na barem još dva iduća dana.

Gradonačelnik Chicaga smatra da je štrajk "ilegalan i loš za djecu" te je naglasio da je zatražio sudsku zabranu koja bi automatski spriječila izlazak učitelja na ulice jer su svi pregovori završeni, dogovor je postignut, a učitelji sada samo "traže nemoguće i ugrožavaju zdravlje i sigurnost školaraca".

Podsjetimo, sindikat učitelja i zaposlenika u državnim školama u Chicagu izašao je na ulice prvi put nakon četvrt stoljeća.

>>Šutjeli 25 godina, ali danas učitelji u Chicagu traže bolje plaće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije