Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahtjev jovanoviću

Učenici srednjih škola traže školske kuhinje

'17.03.2012., Zagreb - Sjednica Glavnog odbora SDP-a na Iblerovom trgu. Clanovi stranke okupljaju se prije pocetka sjednice. Zeljko Jovanovic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
19.04.2012.
u 19:30

Polaznici vrtića, osnovnih škola i fakulteta, kao i zastupnici u Saboru jedu kuhanu hranu, a mi – u pekaru, žale se srednjoškolci

Dok je u vrtićima i osnovnim školama djeci omogućena pravilna prehrana, a kuhana je hrana u studentskim menzama osigurana i studentima, baš kao i u Vladi, Saboru itd., srednje su škole preskočene. Đaci ondje pod odmorom trče u pekare i fast food kioske, a na školskim hodnicima nude im se grickalice i čokoladice u automatima.

Svoj glas za uvođenje pravilne prehrane u srednje škole digli su učenici Upravne i birotehničke škole u Zagrebu okupljeni u Grupu ljudskih prava, pod vodstvom prof. Đurđice Vukmanović. U četvrtak su organizirali okrugli stol "Prehrambene navike mladih i problemi pravilne prehrane u srednjim školama", na kojem ih je podržala i Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu, podsjetivši da Nacionalni plan aktivnosti za prava djece od 2006. do 2012.

– Kao jedna od mjera predviđa se uvođenje jednog obveznog zdravog obroka u srednje škole, ali to se ne ostvaruje – kazala je.

Nitko iz Ministarstva obrazovanja nije bio na okruglom stolu, pa ih nisu mogli pitati potpada li i prehrana u skori zdravstveni odgoj. Đaci te škole već 5. godinu obilježavaju Mliječni dan upozoravajući na pogubnost loše prehrane u njihovoj razvojnoj dobi i pravo na pravilnu prehranu, organizirajući i rekreacijske aktivnosti.

Komentara 2

DA
dario2612
19:44 19.04.2012.

naravno da nije nitko bio iz Ministarstva, njih prvenstveno zanima kako maknuti Markovića i Mamića, školstvo i obrazovanje nije dio njihovih interesa (tamo nema toliko love)

1J
1japan
23:06 19.04.2012.

onako izlaze neuki šta još i siti da izlaze iz škola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije