Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bombe pred školom

Učenica (16) poginula, sedmero ozlijeđenih u eksploziji u Italiji

italija (1)
REUTERS/PIXSELL
19.05.2012.
u 09:50

Sumnja se u mafiju, no policija zasad ne želi isključiti ni druge mogućnosti. Danas se u Brindisiju trebala održati protumafijaška manifestacija

Jedna je 16-godišnja učenica poginula, a još najmanje sedmero učenika ranjeno u dvjema eksplozijama do kojih je došlo u subotu ujutro ispred škole u Brindisiju, na jugu Italije.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Sumnja se u mafiju, no policija ipak razmatra i druge mogućnosti jer su zbog mjera štednje zabilježene prijetnje poreznoj upravi. Gradonačelnik Mimmo Consales istaknuo je kako se napad dogodio samo nekoliko dana uoči 20-godišnjice smrti antimafijaškog suca Giovannija Falconea, kojeg je mafija ubila 1992. u Palermu, a po čijoj supruzi škola nosi ime. Osim toga, danas se u Brindisiju trebala održati protumafijaška manifestacija.

- Možete razumjeti simbolizam ovoga svega i što to znači - rekao je Consales.

Prva eksplozija dogodila se u 7,45 sati ispred srednje tehničke škole Morvillo Falcone u Brindisiju. Policija i specijalci analiziraju eksploziv koji je bio ubačen u kante za prikupljanje otpada koje su postavljene pokraj škole. Nedaleko od školske zgrade nalazi se i sudnica Brindisija. Eksplozija je bila snažna i čula se na desetke kilometara, a razbila je stakla na obližnjim zgradama.

Poginula je Melissa Bassi, a njezina vršnjakinja i prijateljica Veronica Capodieci u kritičnom je stanju te je podvrgnuta operaciji. Došle su u školu s autobusom iz obližnjeg mjesta Mesagne. Prebačene su u bolnicu Terrino u Brindisi. Melissa je imala opekotine na 90% tijela i u eksploziji je izgubila ekstremitet.

Svi ranjeni učenici su iz mjesta Mesagne, pokraj Brindisija. U tom mjestu od 27 tisuća stanovnika prije nekoliko tjedana eksplodirao je automobil predsjednika udruge za borbu protiv reketarenja Fabija Marinija.

Komentara 11

MO
mozel
10:43 19.05.2012.

Kriminal bi se uklonija samo sa smrtnom kaznom ali bez mogucnosti izbjegavanja smrtne kazne.Tako kada bi od njih znao da ce se likvidirati monje bi bilo podmetanje bombi i exploziva.

ZM
zmaj5
12:06 19.05.2012.

Katastrofa.Ginu djeca,koja nemaju veze sa politikom i ostalim kriminalnim razračunavanjima.Najgore od svega što se opet javljaju duhovi prošlosti,a sve će biti začinjeno krizom koja hara Italijom i velikim dijelom Europe

JO
johnxxx
10:33 19.05.2012.

Eto kako je EU uspješno uklonila kriminal u Italiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije