Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razriješeno ubojstvo

Ubojica dilera deviza otkriven zbog poplave

metkovic, ubojstvo1
Robert Soldo/VLM
13.01.2010.
u 19:02

Osumnjičeni su u luksuznom mercedesu uz ubijenog autoprijevoznika Mirka Grubišića ostavili oko pola milijuna kuna, a u bijegu im je BMW “zapeo” zbog poplave.

Zaštitar Ljubomir Marković (28) iz Čapljine, koji je priveden zbog brutalnog ubojstva metkovskog dilera devizama i autoprijevoznika Mirka Grubišića zvanog Grubi (55), jučer rano ujutro priznao je inspektorima hercegovačke policije da je do mjesta zločina dovezao počinitelja Adnana Šljivića (24) iz Mostara. Ubrzo nakon toga, specijalci su oko 8.30 sati upali u Šljivićevu kuću u mostarskom naselju Brankovcu i uhitili osumnjičenoga. Šljivić se brani šutnjom.

– Riječ je o čovjeku koji je otprije poznat policiji jer se bavio preprodajom ukradene robe. Često je prolazio kroz policijske evidencije, zbog raznih incidenata, među kojima je i pokušaj ispaljivanja zolje na jedan kafić pun gostiju u Mostaru – kažu u policiji.

Prema dosadašnjoj istrazi, klupko zločina počelo se odmotavati kada je metkovska policija, nekoliko sati nakon zločina koji se dogodio u ponedeljak navečer, zatekla napušteni crveni BMW 7 bosansko-hercegovačkih oznaka 493-M-235 koji je Markoviću stao nakon što je uletio u vodu na poplavljenoj cesti. U pomoć je pozvao poznanika iz Stoca, koji je ubrzo došao po njega i pritom pokupio još trojicu neznanaca, među kojima dvojicu iz Vrgorca, kojima je navodno auto također stao u lokvi. Nakon što se policija uvjerila da vozač iz Stoca govori istinu, samo je Marković ostao u pritvoru i tek se u noći slomio i priznao.

Među privedenima su bile još tri osobe iz Čapljine, Dubrovnika i Opuzena, ali su nakon kriminalističke obrade puštene na slobodu.

Počinitelji nisi ukrali traženi plijen – više od 500.000 kuna, koliko je ostalo u žrtvinu vozilu, luksuznom mercedesu C-klase, nego su najvjerojatnije pobjegli s manjom količinom novca.

Grubišićev mercedes bio je parkiran ispred kafića “Casper”, koji je napustio nakon jednoga telefonskog poziva. Samo sat vremena poslije toga jedan od gostiju zatekao ga je ustrijeljenog u potiljak. Gost je prvo uočio otvorena vrata na mercedesu i lokvu krvi na pločniku.

Grubišić je ubijen iz blizine, pištoljem s prigušivačem. Očito, za razliku od slučaja od prije osam godina, kada je ubijen metkovski diler devizama Stjepan Šutalo (65), ovaj slučaj neće ostati nerazriješen. Ni tada počinitelji nisu došli do glavnog cilja – više od 200.000 kuna, koliko je Šutalo imao skriveno u džepu.

Komentara 5

Avatar beg
beg
20:40 13.01.2010.

eto vidite da lopovi moraju imati i zastitu sad mi je jasno zasto je ima i ivo sanader

RA
razočarani1
01:59 14.01.2010.

treba ju tako završiti svi dileri i kamatari jer mnoge su živote uništili,,,,,,

IN
insekticid
19:25 13.01.2010.

poplava je ko rat. uvek na površinu izbaci govna. prokleti partizani. nikako da se rešimo govana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije