Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balkanski ratnik

Ubojica Cvetka Simića imao je više pomagača

darko šarić
Arhiva VL
13.06.2010.
u 20:00

Dok hrvatska policija tvrdi da je sukob između dvoje kriminalaca na Rakitju izbio zbog preljuba, navodeći da je Kalinić bio u vezi sa Simićevom suprugom, njihovi srbijanski kolege, čini se, ne podupiru ovu tezu.

Miloš Simović i Sretko Kalinić, “zemunci” koji su sudjelovali u atentatu na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, a prošlog se tjedna obračunali na Rakitju, trudili su se biti maksimalno neprimijećeni u Zagrebu. Zbog toga su često i mijenjali lokacije svog boravka pa su, neslužbeno doznajemo, imali čak osam unajmljenih stanova.

Nadzirane obitelji


Pretragom je u njima, doznajemo, pronađeno više SIM kartica koje su im služile za kontakt s vlasnicima nekretnina. Izuzeti su tragovi, a u jednom je pronađena krv pa se sumnja da je ondje možda ubijen srbijanski narkodiler Cvetko Simić, čiji je masakrirani torzo u ožujku pronađen na Jarunu. Pripada li trag krvi Simiću, znat će se poslije vještačenja. Ovo ubojstvo po brutalnosti odgovara načinu likvidacija koje je obavljao Sretko Kalinić, bivši pripadnik Crvenih beretki, poznat po nadimku Beli ili Zver. Prema spoznajama policije, Simićev je egzekutor imao pomoć nekoliko osoba kada se rješavao tijela. Navodno su ti pomagači glavu, torzo i udove razbacali po Jarunu, a šake su završile u Savi.

Dok hrvatska policija tvrdi da je sukob između dvoje kriminalaca na Rakitju izbio zbog preljuba, navodeći da je Kalinić bio u vezi sa Simićevom suprugom, njihovi srbijanski kolege, čini se, ne podupiru ovu tezu. Obitelji su im, doznajemo, dulje bile pod nadzorom, a Simovićeva se supruga pokazala pouzdanom i odanom. Zašto su se posvadili, koje su poslove odrađivala dvojica “zemunaca”, čiji se klan poslije Đinđićeve likvidacije okrenuo narkobosu Darku Šariću, u Hrvatskoj, te na koji je način njihova kriminalna mreža funkcionirala, javnost bi mogla uskoro doznati. Srbijanski ministar policije Ivica Dačić nedavno je od urugvajskih kolega dobio ključne dokaze akcije ”Balkanski ratnik”.

Podaci stranih službi


Ti su dokazi prikupljeni na temelju informacija sigurnosnih službi i američke DEA-u te označavaju Šarića kao organizatora šverca droge iz Južne Amerike u Europu.

Komentara 12

XB
XblackX
01:44 14.06.2010.

@actartica sere zekopeko, slobodno vi plutajte po jarunu...

MA
maki57
23:21 13.06.2010.

susjede dom si na svojeme gradi!

OB
-obrisani-
09:26 14.06.2010.

pet dana već čitam jedan te isti komentar od pojedinca koji ga uporno kopira na svaki članak vezan za tu temu!čovječe napiši nešto novo il nemoj ni pisat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije