Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASAKR U VINKOVCIMA

Ubio ženu i jednog sina, drugog prostrijelio pa presudio sebi

očevid (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
1/9
17.05.2010.
u 18:16

Glava obitelji Zlatko Hamzić navodno je presudio supruzi i sinu, teško ranio drugoga sina te izvršio samoubojstvo.

Troje mrtvih epilog je starvičnog događaja u Vinkovcima. Danas poslijepodne policija je dobila dojavu da su u Ulici Ksavera Šandora Đalskog 1 u naselju Kanovcima tri osobe ubijene hicima iz vatrenog oružja.

Otac ubojica?
Kako nam je rekao glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela, osoba s dvjema prostrijelnim ranama javila je iz vinkovačke Opće bolnice da su u njezinoj kući tijela tri osobe.

Doznajemo da je riječ o uglednoj vinkovačkoj obitelji Hamzić, a glava obitelji Zlatko Hamzić (57) godinama je bio financijski direktor tvornice crijepa i opeke Dilj i prije nekoliko godina otišao je u mirovinu. Prema pisanju 24 sata, protiv Z. Hamzića prije nekoliko godina podignuta je kaznena prijava zbog nepravilnosti oko preprodaje dionica Dilja.

Neslužbeno se nagađa da je otac počinio ubojstva, da su ubijeni supruga Marija (57) i stariji sin Zdenko (29), a da je policiji sve javio teško ranjeni mlađi sin Vladimir (26).

Žgela je dodao da je počinitelj iz kruga te četiri osobe, ali nije želio ništa preciznije reći osim da je samoubojstvo i dvostruko ubojstvo počinjeno pištoljem. Nije želio reći ni o kakvom je pištolju riječ jer je još trajao očevid koji je vodio istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Slavko Teofilović. Navodno je pištolj pronađen pokraj tijela Zlatka Hamzića.

Od susjeda doznajemo da je ranjeni (dvije prostrijelne rane) mlađi sin Vladimir uspio doći do obližnjeg kafića “Koš”, otkud ga je susjed prevezao u bolnicu. Drugi susjed, kojeg smo zatekli pred kućom, kazao je da nije čuo nikakve hice iako stanuje u blizini mjesta tragedije.

Čeka se očevid
Na pročelju obiteljske kuće Hamzićevih stoji natpis Solvent jer je u kući knjigovodstveni servis i porezno savjetovalište i time se, navodno, bavila cijela obitelj. Susjed koji dobro poznaje obitelj Hamzić ima samo riječi hvale za svoje susjede i ne može vjerovati da se dogodila takva tragedija u kući.

Kuća u Đalskoga 1 večeras je bila opasana policijskim trakama i policija za trajanja očevida nije dopuštala ulazak stanovnicima ulice u kojoj je kuća Hamzićevih prva. Koliko smo mogli zamijetiti, ekipa za očevide najviše se zadržavala u dvorištu, pa se može pretpostaviti da se samoubojstvo i ubojstvo dogodilo u kući ili u samom dvorištu.

Nakon što je operiran na kirurgiji, Vladimir Hamzić prevezen je na Odjel intenzivne njege i, kako nam je rekla dežurna liječnica dr. Rašić, njegovo je stanje stabilno, iako ima prostrijelnu ranu na licu i podlaktici, te nije životno ugrožen.

Istražni sudac nije želio ništa reći o slučaju. Tek nakon policijskog očevida i razgovora s jedinim preživjelim, znat će detaljnije što se događalo u ponedjeljak u obiteljskoj kući Hamzićevih u K. Š. Đalskoga 1.

Ključne riječi

Komentara 31

OB
-obrisani-
01:49 18.05.2010.

Jako žalosno i velika tragedija za ovu obitelj-iskreno saučešće i neka im je svima laka zemlja!

DU
Deleted user
23:26 17.05.2010.

Ne znam zasto se ovakve vijesti i objavljuju,,,,,,,,,,,,,jer nisu nikakva senzacija ili bilo sto.......Danas je u Ljepoj Nasoj postalo normalno ubit covjeka kao reci DOBAR DAN..........Danas je ovaj ubijao,,,sutra ce netko drugi i bilo bi bolje da sto manje znamo,,,,,,,,jer i meni osobno zadaje strah kad procitam koliko u Ljepoj Nasoj imamo psihicki bolesni ljudi............

KO
korošec
05:20 18.05.2010.

Nekaj sigurno nije štimalo u obitelji.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije