Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Džemal Paloš

Suđenje za smrt mladića na autobusnoj stanici: 'Roditeljima ubijenog sam nudio i vikendicu'

Džemal Paloš
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/5
16.10.2018.
u 14:13

Džemal Paloš (62) zvani Kobra optužen je da je lani na Uskrs na autobusnoj stanici u Oreškovićevoj ulici u Zagrebu ubio Antu Škembera (29)

Iskreno mi je žao zbog svega što se dogodilo, ali moram reći isto tako da ja ništa nisam skrivao od nikoga pa niti od policije. Dragovoljno sam im predao svoj nož skakavac kojim je Ante Škember uboden, ali i odjeću koju sam imao na sebi kad se cijeli taj događaj zbio. Njegovim roditeljima sam, kako bi im barem malo nadoknadio gubitak djeteta, iako shvaćam da to nikada neće biti do kraja moguće, nudio i svoju vikendicu što je jedina vrjednija stvar koju imam osim kuće u kojoj živim s obitelji - neke su od riječi koje je u utorak poprilično dugo iznoseći svoju obranu na Županijskom sudu u Velikoj Gorici kazao Džemal Paloš (62) zvani Kobra optužen da je lani na Uskrs na autobusnoj stanici u Oreškovićevoj ulici u Zagrebu ubio Antu Škembera (29).

Sve se odigralo nakon što je 29-godišnjak ušao u ZET-ov autobus 268 koji vozi na liniji između zagrebačkog Glavnog kolodvora i Velike Gorice bez da je platio kartu, a kako ga vozač autobusa nije želio pustiti nastala je prepirka između njih u koju se potom umiješao Paloš koji je bio putnik u autobusu. 

- Kako imam zdravstvenih problema s mjehurom bilo mi je jako sila otići na wc, ali vozač je ugasio autobus i nije želio nastaviti voziti dok taj mladić ne kupi kartu ili izađe van. Tu sam se ustao i rekao mladiću da kaže da je socijalni slučaj ili pokaže braniteljsku iskaznicu pa da će ga vozač pustiti na što mi je on odbrusio da nema dokumente kod sebe. Nakon toga sam mu rekao “da je terorist ako nema dokumente” pa me udario šakom u bradu - pojašnjavao je Paloš što se odigravalo na prednjim ulaznim vratima u autobus. Tvrdio je i kako je nakon što je dobio prvi udarac primio Škembera za ruke da ga ne bi više mogao udarati te da ga je izgurao iz autobusa, a nakon što se okrenuo vozaču reći da sad može krenuti Ante Škember je, prema njegovim tvrdnjama, ponovno nasrnuo na njega.

Džemal Paloš
1/8

- Podigao sam ruke kako bi se branio, on me i dalje udarao i tada je u meni proradio instinkt ratnika te sam uzeo nož skakavac koji sam dobio još u vojsci 1990. godine. Izvadio sam ga samo kako bi se taj momak uplašio i pustio me na miru, uopće nisam mahao njim nego sam ga samo držao u ruci. U jednom trenutku mi se sve zamračilo i uopće ne znam kako se Ante Škember napiknuo na nož. Nakon što sam došao sebi on je otišao prema stražnjem djelu autobusa, a na odjeći mu uopće nisam vidio krv niti da je ozlijeđen, da jesam pozvao bi hitnu - tvrdio je Paloš na sudu koji je objasnio kako je, nakon što je Škember ostao na stanici, vozač upalio autobus s kojim se i on onda odvezao kući u smjeru Velike Gorice.

Također, prema njegovim tvrdnjama, nije imao pojma da se mladiću išta dogodilo sve dok ga četiri dana kasnije dok se nalazio u Starigradu gdje je otišao pomoći prijatelju u uređivanju apartmana nije nazvala policija koja ga je nedugo zatim i privela.

U pretrazi njegove kuće pronađeno je više vrsta streljiva i oružja što mu se optužnicom također stavlja na teret, a dok je bez ikakva susprezanja priznao kako to oružje posjeduje ilegalno opravdavajući se kako su ga kod njega ostavili njegovi nekadašnji suborci te da je potom i zaboravio na njega, kad je ubojstvo u pitanju ostao je pri onome što je iskazivao u tužiteljstvu - da isto nije počinio s izravnom namjerom jer se niti ne sjeća kako je došlo do uboda koji je u Škemberovoj trbušnoj šupljini napravio ranu duboku deset centimetara koja mu je presjekla aortu radi čega je 29-godišnjak iskrvario. Hoće li mu sutkinja povjerovati te kolika ga kazna čeka bit će poznato u petak u podne kad će biti objavljena nepravomoćna presuda.

Pogledajte video izjava policije nakon ubojstva mladića:

 

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar taqa
taqa
15:42 16.10.2018.

Nije primijetio da je gurnuo skakavac 10 cm u trbuh mladića. Izgleda da je izgubio instinkt ratnika u tim trenucima. Moguće je takav ratnik i u ratu ubijao nenaoružane civile.

ŠP
špadalo
14:59 16.10.2018.

Palošu turčine napuši se kur.ine...

Avatar John Dillinger
John Dillinger
14:51 16.10.2018.

Čovjek poštenih namjera ne nosi nož po gradu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije