Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo

Ubio jednog i ranio drugog muškarca u kafiću pa pobjegao

ubojstvo (1)
Foto: Mladen Mandić
1/7
20.05.2011.
u 07:25

Ubojstvo i ranjavanje počinjeni su vatrenim oružjem, a počinitelj je u bijegu.

Krvava tragedija u Zagorju. U četvrtak oko 22.40 sati u caffe baru Capar u središtu Velikog Trgovišća, u Ulici Stjepana Radića 56, 24-godišnji Teo Kastelan iz Velikog Trgovišća pištoljem je ubio Ivana Tišljara (58) iz Jezera Klanječkog te ranio njegovog 35-godišnjeg prijatelja Mladena Matulu. iz Zagreba.

Odjurio na Yamahi

Tišljar i Kastelan u jednom su se trenu porječkali i počeli naguravati, nakon čega je Kastelan izvadio pištolj i počeo pucati. U Tišljara je ispalio dva hica u gornji dio tijela, vrat i prsni koš, i on je od zadobivenih rana umro na mjestu. U Matulu, koji mu je htio pomoći, ispalio je jedan hitac od kojeg je ovaj zadobio prostrijelnu ranu na trbuhu. Pomoć mu je pružena u zabočkoj Općoj bolnici na Bračku. Nisu mu ozlijeđeni vitalni organi te je njegova ozljeda okarakterizirana kao lakša. Ubojica je potom pobjegao svojim motorom Yamaha crno-plave boje koji je policija ujutro pronašla u pet, šest kilometara udaljenoj Luci u susjednoj Zagrebačkoj županiji.

 >>Još jedna pucnjava u Zagorju: ranjen pred tvrtkom Honing

– Evo ti pištolj, ubij me, nisam vrijedan života – navodno je rekao Kastelan kad je tijekom noći zakucao pred kućom nekog neznanca u Luki, no ovaj ga je potjerao s kućnog praga. Za ubojicom policija naoružana dugim cijevima je cijeli dan intenzivno tragala u Velikom Trgovišću i njegovoj okolici.

Posjetili smo i obitelj i prijatelje ubijenog Tišljara u Jezeru Klanječkom.

– Naš Ivica bio je duša od čovjeka, poznavalo ga je cijelo Veliko Trgovišće. Bio je privatni autoprijevoznik i vozio za poduzeće Distri press. Jučer poslijepodne pripremao se za neke radove u vinogradu. Danas je trebao dobiti radnike i postavljati zaštitnu mrežu protiv tuče na vinogradu. U Zagorje je došao i njegov prijatelj Matula koji radi u istom poduzeću na viljuškaru, a bio je kod svog prijatelja Željka H. Navečer je Željko H. Matulu autom odvezao na vlak, no usput su sreli Tišljara i zadržali se u gostionici. Tišljar je tada Matuli rekao neka prespava kod njega, pa bu mu ujutro pomogel i postavljati mrežu. No to je očito bilo kobno. Negdje oko 22.30 sati Kastelan je, nakon što je već predhodno pio po Velikom Trgovišću i porječkao se s konobarom iz susjednog kafića, upao u birtiju i nakon nekoliko uvredljivih riječi iz čista mira izvadio pištolj i upucao Tišljara. Kad mu je Matula htio pomoći, opalio je hitac i u njegov trbuh. Potom se okrenuo i pobjegao motorom – rekli su nam Tišljarovi prijatelji.

Za Kastelana govore kako je završio grafičku školu, no u posljednje vrijeme nigdje nije radio jer mu se nije dalo rano ustajati.

Locirali signal mobitela

Tvrde da je mnogo pio, drogirao se i čudno se ponašao, a pištolj je navodno nabavio od prijatelja

– Imao je svoju listu koga treba ubiti, zato je i nosio pištolj sa sobom. Osim Tišljara govorio je kako će ubiti još dvoje ljudi iz Trgovišća koji mu smetaju, no očito nitko tome nije pridavao pažnju, pa se na kraju dogodilo zlo. Puno je droge i oružja u Velikom Trgovišću i policija bi sada trebala detaljno pretražiti sve njihove kuće – kažu nam mještani. Policija je locirala signal s Kastelanova mobitela.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
16:47 20.05.2011.

Sram ga bilo,pucao i pobjegao ? Mogao je barem pričekati policiju da se vidi ko je kriv,a ne samo bježati

KI
kikanić
07:44 20.05.2011.

Sva sreća pa su objevili ime i prezime ubojice.Možda ga netko vidi pa javi našoj pametnoj muriji.Pa i nema puno 24-godišnjaka pa ga se lako može prepoznati.

DA
damocles
22:02 20.05.2011.

u hrv nece dobiti ni pet, jer on se ipak drogira pa ce suci i na to gledati sa malo popusta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije