Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detroit

Ubijen vođa američkih islamista

džamija
29.10.2009.
u 11:11

Za vrijeme jedne racije u američkom gradu Detroitu ubijen je jedan vođa islamista nakon što je zapucao na policijske službenike.

Za vrijeme jedne racije u američkom gradu Detroitu ubijen je jedan vođa islamista nakon što je zapucao na policijske službenike. Ekstremistička organizacija koja je propovijedala mržnju prema policiji i koja je zagovarala džihad, našla se u centru pažnje federalnih istražitelja. Jedan dio organizacije, točnije njih 11, trebalo je biti privedeno zbog optužbi za organizirani kriminal. 
 

Iako je FBI bio pripremljen na otpor, nisu mogli predvidjeti da će se Abdullah obraniti oružjem. U pucnjavi, prema prvim informacijama, ostali osumnjičenici nisu ozlijeđeni, no za njima se još traga. 
Abdullah je već godinama bio pod istragom. U optužnici ga se tereti da je organizator jedne državne radikalno-islamističke sunitske skupine koja je većinom okupljala Afroamerikance koji su se u zatvoru preobratili na Islam. U islamskoj zajednici Masjid al-Haqq podučavalo se, prema informacijama istražitelja, i djecu u borbenim vještinama te su vjernici mogli vježbati i na streljani. 
 

Kako u izvješćima federalnih službi navode, Abdullah je svoje pristaše pozivao na nasilje prema svim redarstvenicima u zemlji kako bi mogli započeti borbu za islamsku državu u Sjedinjenim Državama. Vođa islamističke države bio bi Jamil Abdullah al-Amin, bivši vođa Black Panthera koji trenutačno služi kaznu za ubojstvo dvoje policajaca. 
 

Sudeći prema optužnici, Abdullah je poticao svoje pristaše na izvršenje raznih razbojstava, krađa, podmetanje vatre, prevare i drugih kaznenih djela. Optužene očekuje dugogodišnja kazna u jednom od američkih zatvora.

Ključne riječi

Komentara 32

JR
JovoK@r@Must@fu
13:39 29.10.2009.

Dali su Zidovi izvrsili na njihovu povjesnu zemlju Izrael i Palestinu invaziju ili ne,to treba strucnjacima i juristima ostaviti da se dogovore,ali da su muhamedanci izvrsili invaziju iz arapskog poluotoka na cijelo sredozemlje,ili da su turko-osmanlije muslimanske izvrsile invaziju naa jugoistocnu europu i na nasu Hrvatsku zemlju Bosnu, je vise nego dokazano.Zato prvo moraju svi muhamedanci da se povuku u arabiju,pa cemo tek onda pricati sta je pravo a sta ne!

SO
sotokuco
20:22 29.10.2009.

Što bi tek ameri uradili da je kraj Detroita bila takozvana sao krajina.

SM
SMITSMIT
11:38 29.10.2009.

ISLAM JE J E D N O... kriminalci i bitange posve drugo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije