Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Washington Post

Ubijen Bin Ladenov čovjek za financije i planiranje napada

Al-Masri
REUTERS
01.06.2010.
u 08:31

Al-Masri je smatran trećim čovjekom u hijerarhiji Al-Qaide i predstavljao je vezu s Osamom bin Ladenom.

Amerikanci vjeruju da je u napadu iz bespilotne letjelice početkom ovog mjeseca u Pakistanu ubijen treći čovjek Al-Qaide Mustafa Abu al-Yazid, poznat i kao šeik Said al-Masri, objavio je Washington Post.

"U borbi protiv terorizma, ako je ovo točno, to će značiti veliku pobjedu", rekao je jedan od američkih dužnosnika.

Al-Masri je smatran trećim čovjekom u hijerarhiji Al-Qaide i predstavljao je vezu s Osamom bin Ladenom. Dužnosnik koji nije želio da ga se imenuje rekao je da je Al-Masri kao operativac Al-Qaide bio odgovoran za sve - počevši od financija do planiranja operacija.

Jučer je Al-Qaida objavila vijest o Al-Masrijevoj smrti na internetskojstranici, a tu vijest objavila je i američka organizacija Obavještajna skupina SITE koja prati i nadzire islamističke internetske stranice.

Osim Al-Masrija, u napadu je navodno ubijena njegova supruga, tri kćerke, unuka i još nekoliko muškaraca, žena i djece.

Ključne riječi

Komentara 19

OB
-obrisani-
10:38 01.06.2010.

Ako je to i istina, samim tim su otvorili mjesto za tisuće drugih koji jedva čekaju da se uključe.

MM
Mladen Miletić
10:50 01.06.2010.

Ubijen Bin Ladenov čovjek za financije i planiranje napada, kako vidimo nema suda nerma zarobljavanja kao u Bosni pa onda naknadno ubijanje je zločin ! Praksa sa terena obje strane prakticiraju tu jeftiniju verziju...

OB
-obrisani-
09:37 01.06.2010.

Kad sam vidio naslov, pomislio sam - Nije valjda da su uhvatili Georga Busha?? Kao što je poznato obojica Bush predsjednika su uključeni u stvaranje, organiziranje, financiranje, treniranje Al Quaide, a u trenutku napada na WTC kompletna Bin Ladenova obitelj bila je na domjenku kod Bushevih.. Ako tomu dodamo kako je još stariji Bush bio financijer Hitlera, vidimo kako se radi o obiteljskom biznisu stvaranja i financiranja terorista i \" terorista\". Strašno isplativ je taj \"teroristički\" biznis!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije