Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin kod Đurđevca

Okorjeli nasilnik ubio majku jer je branila maloljetnu unuku

privođenje ubojice majke
Foto: PIXSELL
1/4
04.07.2010.
u 22:34

Majku Ivanku Mandić, koja je navodno djecu huškala protiv njega, uhvatio je za kosu i glavom joj udarao o zid.

Nakon što je cijeli dan gradio nadstrešnicu i popio poveću količinu alkohola, Dražen Kovač (36) došao je kući i obrušio se na 14-godišnju kćer koja se u nedjelju vratila s maturalca u svoju rodnu Rastovu Gredu u Kalinovcu pokraj Đurđevca.

Bio je ljutit na nju jer mu se pet dana nije javila s putovanja koje je on platio 1900 kuna.

Dvaput bio u zatvoru

To ga je toliko razjarilo da ju je nekoliko puta pljusnuo, a tada je djevojčicu počela braniti baka Ivanka Mandić (68). Djevojčica je pobjegla k susjedima i pozvala policiju, no žena je u međuvremenu izgubila borbu s pomahnitalim sinom.

Hladnokrvno ju je, kako se sumnja, ubio golim rukama. Primio ju je za kosu i glavom joj udarao o zid staje. Od zadobivenih ozljeda na mjestu je preminula.

Za jučerašnjeg dovođenja pred istražnog suca Županijskog suda u Koprivnici, na novinarsko pitanje je li mu žao, ništa nije rekao, ali njegov hladan pogled govorio je više od tisuću riječi. Istražnom sucu je rekao da se zbog pijanstva ničeg ne sjeća. Dražen Kovač policiju je dočekao u dvorištu i nije se opirao uhićenju, a testiranjem je utvrđeno da je imao 2,18 promila alkohola u krvi. Inače, policija je bila čest gost u toj obitelji. Od 2008. Kovač je tri puta prijavljivan za obiteljsko nasilje, a u dva je navrata služio i zatvorsku kaznu. Najčešće se sukobljavao upravo s pokojnom majkom te 14-godišnjom kćeri koju ima iz prvog braka.

Uz nju, ima još jedno dijete s prvom suprugom koja ga je napustila te jedno sa sadašnjom koja je u taj brak ušla s dvoje djece.

Dok jedni u njemu vide nasilnika sklonog alkoholu koji se nije libio udarati i svoje susjede, drugi o njemu govore u superlativima.

– Vjerujem da mu je sada jako žao, ali to je napravio u afektu. Ja ga ne krivim, a vjerujem ni itko drugi tko poznaje njegovu situaciju. On je hranio cijelu obitelj, a Ivanka je uvijek radila i huškala djecu protiv njega. Htio je i popiti, istina, kao i svi drugi zidari – izjavila je jedna susjeda koja je za Kovača rekla da je bio vrhunski zidar koji je radio od jutra do mraka.

Ispaljivala rakete

Pokojna majka radni vijek provela je u Austriji i Njemačkoj, a otkako je u mirovini, bila je poznata po tome što je ispaljivala protugradne rakete. Prije otprilike tri godine ostala je bez drugoga supruga.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
16:25 05.07.2010.

Pozdrav administratoru

Avatar nervozni_patuljak
nervozni_patuljak
15:28 05.07.2010.

Kada je svoju vlastitu majku ubio sto onda ocekivati moze netko drugi od toga covjeka..... Ja bi njega bacio u tamnicu i po 5 crncuga koji vole silovat mu pustao u celio svaki tjedan po minimalno 2 puta. I da ne govorim kako mi taj vise ne bi sunca vidio kao sto bi bilo i sa kompletnim KREDEZEOM.

OB
-obrisani-
14:31 05.07.2010.

Bolesno jako bolesno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije