Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPLAĆENA TROŠARINA

U Zagrebu pronašli 253 pakiranja lažnih Badelovih žestokih pića

badel
Foto: Carina
11.10.2016.
u 11:33

Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb podnijet će prekršajni nalog i zahtjev za naknadni obračun trošarine zbog nezakonitog puštanja u potrošnju trošarinskih proizvoda

U Zagrebu su tijekom vikenda pronađeno 253 pakiranja Badelovih pića za koje se sumnja da su "lažnjaci".

Kako je priopćila Carina, tijekom nadzora nad prometom trošarinskih roba u Zagrebu, u dvije poslovnice istoga obrta, pronađeno je 253 komada malih pakiranja Badelovih žestokih alkoholnih pića od 0,10 litara za koje postoji osnovana sumnja da su patvorine istih te da nije plaćena trošarina.

Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb podnijet će prekršajni nalog i zahtjev za naknadni obračun trošarine zbog nezakonitog puštanja u potrošnju trošarinskih proizvoda. 

U Đurđevcu su pak carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin zatekli hrvatskog državljanina u posjedu 85,65 kg sušenog duhana u listu za koji nije posjedovao nikakvu dokumentaciju, niti je upisan u registar trošarinskih obveznika. Protiv okrivljenika je podnesen prekršajni nalog u iznosu od 6.000,00 kuna kao i zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 47.107,50 kuna.

>> Carina u dvije akcije zaplijenila ukupno 23 tone duhana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije